najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Iza događaja u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti

Mandatar za sastav nove Vlade Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u domu Narodne Skupštine potvrdio je da su identifikovani odgovorni za rušenje u Savamali.

“Želim da kažem građanima Srbije da nesumnjivo iza rušenja stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu i da će oni snositi pravne posledice” rekao je Vučić.

“Nesumnjivo iza onoga što se desilo u Savamali, što je neprijatno, siguran sam da nisu znali kakvi će detalji da budu, da im nije bila kriminalna i loša namera, ali urađeno je nešto loše. Iza toga stoje najviši organi vlasti u Beogradu i oni će snositi i krivicno pravnu i prekršajnu i svaku drugu vrstu odgovornosti”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Istakao je da neće da govori o detaljima, da su za to nadležni policija i tužilaštvo, da će oni to da rade, ali da je njegova obaveza kao predsednika vlade da to kaže, jer neće da mu kažu u budućnosti da je bio isti “kriminalac” kao oni koji su nekada vladali, a za vreme čije vladavine se pod fantomkama hapsio predsednik države.

Kaže da je za njega važno pitanje odgovornosti i da li znamo šta se dogodilo, a da je sve rekao zbog građana, koji su bili zabrinuti zbog onoga što se dešavalo u Savamali.

Vučić je rekao da nije došao da o Savamali govori i objašnjava onima koji ga mrze i onima koji će uvek da budu protiv modernizacije.

“Danas sam došao da govorimo zbog običnih građana koji su bili zabirnuti jer se nešto dešavalo pod okriljem noći i koji ne žele da se to dešava. Njima se obraćam i zbog njih imam obavezu da danas o ovome govorim”, kazao je Vučić.

Rekao je i da nikome neće da objašnjava stvari koje bi bile nelogične i da na nekog svaljuje krivicu, iako su se medii spremali na takav scenario, te da time podvlači razliku između sadašnje i nekih ranijih vlasti, za vreme čije vladavine nismo saznali ko su bili oni koji su pod fantomkama hapsili Miloševića.

Nije na meni da govorim o imenima, ali sve je jasno

Kanidat za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na nadležnima da saopšte ko je odgovoran za rušenje objekata u Savamali, ali da je sada sve jasno i na kome je odgovornost.

“Nevažno je da ko su sitni izvršioci. Što se tiče ad personam ili ad hominem, to ćete morati da šačekate državne nadležne organe”, odgovorio je Vučić na pitanje novinare da li javnost može da očekuje da će za Savamalu odgovarati gradonačelnik Beograda Siniša Mali, budući da je rekao da je za to odgovoran vrh gradske vlasti.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Sekula

    Uopšte nije upitno rušenje, pogotovo ako je postojala dozvola, već uzurpiranje suvereniteta države koje se dogodilo…

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike