U trendu

Jezivo: Hrvat ubio sina (6) na proslavi povodom polaska u školu, nastavio da puca po gostima (video)

Procurili su detalji stravičnog masakra u nemačkom mestu Vilingendorfu koji je počinio hrvatski državljanin Dražen Dakić (40). On je hicima iz vatrenog oružja ubio je svog šestogodišnjeg sina, 34-godišnjeg partnera njegove bivše supruge i još jednu 29-godišnju žensku osobu.

Bivša supruga uspela je u poslednjem trenutku napada da pobegne i spasi se sigurne smrti. Ona je potražila pomoć kod komšija i pozvala policiju.

U kući je u trenutku napada bila i trogodišnja devojčica, koja je srećom uspela da se sakrije od ubice, i u svom skrovištu je bila do dolaska policije.

Dražen Dakić je u pobegao posle zločina i policija još traga za njim.

Kako je na konferenciji za medije saopštila policija Dakić i njegova supruga su već neko vreme živeli odvojeno. U četvrtak uveče, na dan kada je njegov sin krenuo u prvi razred osnovne škole, majka je tim povodom organizovala malu proslavu u kući novog partnera.

Dakić je odlučio da krene u svoj krvavi pir i ubije čak i sopstveno dete. On se oko 21.30 sati prišunjao kroz vrt do terase porodične kuće i u nju ušao kroz kuhinjski prozor.

„Ubica je odmah zapucao na osobe koje su se nalazile u sobi, a među kojima je bio i njegov šestogodišnji sin“, izjavio je glavni policijski istražilac Rolf Straub.

Njegova bivša supruga nekako je uspela da pobegne iz kuće i pozove policiju. Kako nisu znali da li je ubica i dalje u kući uz pomoć specijalaca krenuli su u pretres kuće.

Unutra su zatekli stravičnu scenu, mrtvog dečaka i muškarca, dok je ranjena žena, rođaka ubijenog, još bila živa. Ona je hitno prebačena u bolnicu gde je ubrzo podlegla zadobijenim povredama.

Policajci su u kući pronašli sakrivenu trogodišnju devojčicu, nepovređenu ali u stanju teškog šoka. Na proslavi je bio još jedan muškarac, koji je pre napada otišao da kupi piće i tako najverovatnije izbegao smrt. On se vratio u trenutku kada je na mesto zločina već stigla policija.

Policija je saopštila da je Dakić rođen u BiH, i da je u Nemačkoj pre više godina već kažnjavan zbog fizičkih napada i pretnji, ali i da nije osuđivan na zatvorske kazne.

Osobe koji su poznavale Dakića i njegovu suprugu tvrde da je bio poznat po svojim ispadima ljubomore. Novine Švarcvelderbote pišu da su majka i dete bili u begu od Dakića, i da su pre dve nedelje došli da žive u Vilingendorf, kod njenog novog partnera.

Policija je na osnovu izuzetih tragova s mesta zločina zaključila da je ubica koristio pušku ili automatsko oružje.

Policija intezivno traga za ubicom, a u poteru je uključeno više od 250 policajaca, helikopteri i specijalizovani timovi, a zatražena je i pomoć policije susednih pokrajina i država.

Iako se spekulisalo da je ubica možda u šumi izvršio samoubistvo, nije pronađeno njegovo telo, a pronađen je i njegov automobil „seat ibica“ u obližnjem mestu Herencimernu.

Policija je upozorila lokalno stanovništvo da izbegavaju nenaseljena i šumska područja u blizini spomenutih mesta jer je Dakić naoružan i opasan, prenosi Kurir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar