U trendu

Još jedna glumica optužila Branislava Lečića za silovanje

Nekadašnja glumica Merima Isaković optužila je glumca Branislava Lečića, koji se suočava sa optužbom za silovanje koleginice Danijele Štajnfeld za silovanje, da ju je seksualno napastvovao pre 43 godine.

Isaković je tvrdnju da ju je Lečić silovao prvi put javno iznela u ispovesti za najnoviji „Nedeljnik“, navodeći da se sve dogodilo u jesen 1978, kada joj je bilo 18 godina.

Opisala je da ju je Branislav Lečić ugurao u stan i skinuo joj haljinu, upozorio je da ne vrišti, jer je niko neće čuti i oborio je na pod, prenosi Tanjug.

„Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. „Opraštam ti“, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo“, navela je Isaković.

Dodala je da je svoju reč održala, a da izgleda da Branislav Lečić nije.

„Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja“, istakla je Isaković.

Merima Isaković (62), koja je sa 16 i po godina upisala Akademiju i ostvarila više briljantnih uloga, doživela je teški saobraćajnu nesreću kada je imala samo 21 godinu i ostala je nepokretna.

Danas živi na Novom Zelandu, gde radi kao klinički psiholog.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.