U trendu

Još jedno vršnjačko nasilje: Dečak se obesio nakon zlostavljanja u školi, nastavnici ćutali kao da se ništa nije desilo! (foto, video)

Roditelji osmogodišnjeg dečaka optužili su njegovu školu u Sinsinatiju za samoubistvo koje je njihov sin izvršio posle brutalnog zlostavljanja. Roditelji Gabriela Tajea tužili su osoblje osnovne škole Karson, jer je dopustilo i prikrilo zlostavljanje nesretnog dečaka.

Advokati su izjavili da Gabrielova majka nije ni znala da je njeno dete žrtva zlostavljanja u školi dok nije dobila e-mail detektiva koji je opisao stravičan napad na dečaka kod školskog toaleta.

8,7,2017Gabriel Taye's family files wrongful death lawsuit against Cincinnati Public School officialsSuit: Bullying…

Posted by Bikers Against Bullying (Canada) on Monday, August 7, 2017

Dva dana posle napada, Gabriel se obesio kravatom u svojoj sobi.

Školske sigurnosne kamere snimile su zlostavljanje dečaka, a službenici su početkom maja objavili uznemirujući video.

Jedan od učenika ga obara na patos, a Gabrijel pada u nesvest, drugi učenici tada počinju da ga gaze. Dečakova majka Kornelija Rejnolds bila je potpuno slomljena kada je saznala da joj je dete terorisano u školi.

„Da je škola bila iskrena od početka, majka bi saznala koliko je opasna za njenog sina i nikada mu više ne bi dopustila da se vrati“, izjavila je njena advokatica.

Direktor škole je dobio premeštaj, a upravnik je penzionisan. Zamenik direktora je podneo ostavku. Roditelji ostalih učenika su izjavili da se nadaju da će „sudska tužba dovesti do pozitivnih promena“.

Tužioci su zatvorili istragu bez podizanja optužnice zbog dečakove smrti, koja je službeno proglašena samoubistvom. Roditelji su u tužbi naveli da Gabrijel „nije bio popularan među vršnjacima, ali je bio dobro dete. Bio je pametan, voleo je da uči, dobijao dobre ocene i izbegavao svađe“.

Popustio je u školi na početku trećeg razreda, ali roditelji tvrde da nisu imali razloga da sumnju da je suicidan, prenosi Kurir.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike