U trendu

Kasapio majku nožem, pokušavo da je baci sa terase, nepokretni deda sve gledao

Dan pošto je sahranio oca, Marko S. (22) iz Užica, oko 18 sati juče, krvnički je nasrnuo na svoju majku Mirjanu S. (59) i nožem joj zadao oko 30 uboda po celom telu. Dok je krvnički ubadao pokušavao je i da je baci sa terase.

Teška borba lekara užičke bolnice za život ove žene je uspela i ona se, u stabilnom stanju, nalazi na odeljenju intenzivne hirurške nege.

Umalo kobnom događaju u kući u Ulici Milovana Glišića prethodila je svađa sina i majke koji su u ponedeljak sahranili iznenada premiluog oca, odnosno muža. Jedini svedok ovog užasnog događaja bio je teško bolesni i jedva pokretni mladićev deda, a majčin svekar, koji je bespomoćno gledao kako unuk pokušava da mu ubije snaju.

– Neretko su se iz njihove kuće čuli vika i svađa kojoj je kumovao Marko, koji je psihički bolestan. On se naročito prethodnih dana ponašao čudno – pričaju meštani ovog dela Užica.

Kako prepričavaju svedoci horora koji se odigrao kažu da je Mirjana oko 17.30 izletela na terasu koja se nalazi na drugom spratu zgrade i počela da zapomaže.

– Čuo sam jeku, ali mi je zapomaganje ličilo na to kao da nekoga trese struja. Izašao sam napolje, pogledao u tom smeru, i video Mirjanu stomakom pribijenu uz ogradu terase i iza nje Marka. U prvi mah nisam opazio da drži nož i da je bode, sve dok ona nije pala na terasu a on stao iza nje i nastavio bukvalno da je kolje po leđima – priča jedan od očevidaca nemilih scena.

Prema svedočenju drugog komšije, kad je Mirjana istrčala na terasu, Marko joj je zadao nekoliko udaraca nožem, a onda je uhvatio pokušavajući da je baci preko ograde.

Neko od svedoka je pozvao policiju koja je odmah došla u Ulicu Milovana Glišića. U međuvremenu Marko je ostavio na terasi majku, prošao pored dede koji je sve bespomoćno gledao iz stolice, zaključao stan i izašao napolje.

– Sav krvav, ali potpuno miran, pošao je niz stepenište na ulicu. Presekla sam se misleći da će napasti još nekoga, ali je u tom trenutku stigla patrola. Poslušao je naredbu „lezi dole“ i mirno prihvatio hapšenje – kaže jedna od prvih komšinica ove porodice, a prenosi „Blic“.

Mirjana je jedva disala kada su je ubacili u vozilo hitne pomoći i prve procene su bile da su još šanse da preživi veoma male. Broj njenih povreda za sada se vodi sa „oko 30“ jer lekari nisu uspeli da prebroje ubodne rane i posekotine.

Poznanici kažu da se Marko ranije lečio u psihijatrijskoj ustanovi, neobično ponašao i često polu-go prolazio naseljem.

– Pre neku noć do u sitne sate je udarao po banderi pokušavajući da izbriše svoje ime koje je tu davno napisao autolakom – kažu žitelji ovog dela Užica.

U ponedeljak, priča komšiluk, Marko se potuno normalno ponašao na sahrani svog oca, taksiste, koga je smrt zadesila na prečac u rodnom selu Rogačica. Stajao je uz majku i sve vreme je tešio.

Marku S. je određeno policijsko zadržavanje uz krivičnu prijavu ubistvo u pokušaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)