U trendu

Kolaps preti Beogradu: Slavija i Brankov most rade se u isto vreme

Brankov most, koji spaja Novi Beograd sa centrom grada, biće zbog radova delom zatvoren najkasnije u sredu, 16. avgusta.

Razlog za to jeste što je odobrenje za izvođenje radova dobijeno tek u petak.

Vrednost posla je 210 miliona dinara, a planirano je da se rekonstrukcija završi krajem godine, imajući u vidu da se radi o izuzetno zahtevnoj zameni čeličnih delova konstrukcije.

Danas se zatvara i deo Ulice sajmište, radi postavljanja dizalice uz stub mosta sa novobeogradske strane. Tokom radova, u Ulici sajmište neće biti prekida javnog gradskog saobraćaja.

Saobraćaj preko Brankovog mosta odvijaće se tokom dana u po dve saobraćajne trake u svakom smeru, dok će tokom noćnih sati za saobraćaj dvosmerno biti otvorena desna traka mosta, iz pravca Brankove ulice ka Novom Beogradu.

Brankov most je obnovljen 1956. godine na stubovima ranijeg Mosta kralja Aleksandra, koji je srušen u Drugom svetskom ratu. Zbog razvoja grada na levoj obali Save, od 1974. do 1978. godine izgrađena je nova konstrukcija na nizvodnoj strani mosta koja je imala istu siluetu i statički sistem. Na taj način Beograd je dobio moderan most sa po tri saobraćajne trake u svakom smeru, ali je posle 40 godina eksploatacije došlo vreme za rekonstrukciju njegove uzvodne pešačke staze.

Radovi na Slaviji

Sa druge strane, u samom srcu gradskog jezgra obavljaju se radovi na rekonstrukciji Trga Slavija. Stoga je na snazi do 20. oktobra posebna organizacija saobraćaja zbog radova na Trgu Slavija i u Bulevaru oslobođenja.

Faza 2a: U Bulevaru oslobođenja saobraćaj se odvija u levoj strani uličnog profila, sa po jednom saobraćajnom trakom za svaki smer, bez mogućnosti levog skretanja.

Faza 3: Trg Slavija je u potpunosti zatvoren za saobraća, sa izuzetkom dva koridora na pravcu Makenzijeva – Kralja Milana i Nemanjina – Bulevar oslobođenja, gde se kretanje vozila odvija sa po jednom saobraćajnom trakom za svaki smer, bez mogućnosti levog skretanja.

Ulica kneginje Zorke – jednosmerna od Bulevara oslobođenja do Ulice Svetog Save;

Ulica Svetog Save, slepa i dvosmerna na deonici od Kneginje Zorke do Trga Slavija, ukida se parkiranje sa leve strane gledano od Kneginje Zorke ka Trgu Slavija;

Beogradska ulica – jednosmerna na deonici od Trga Slavija do Njegoševe, u smeru kretanja ka Njegoševoj ulici;

Nemanjina ulica – na delu između Svetozara Markovića i Trga Slavija biće dvosmerna sa suženjem na jednu traku po smeru;

Ulica kralja Milutina, na deonici od Nemanjine do Kralja Milana, privremeno zatvorena za saobraćaj;

Ulica kralja Milana, na delu između Kralja Milutina i Trga Slavija, biće dvosmerna sa suženjem na jednu traku po smeru;

Katićeva ulica je na deonici od Tiršove do Birčaninove dvosmerna;

Katićeva ulica, deonica od Birčaninove do Bulevara oslobođenja – slepa i

dvosmerna;

Tiršova ulica, deonica od Bulevara oslobođenja do Katićeve – slepa i dvosmerna;

Skerlićeva ulica je na deonici od Nebojšine do Braničevske ulice jedosmerna u navedenom smeru;

Deligradska ulica, od Trga Slavija do Birčaninove – privremeno jednosmerna ka Birčaninovoj ulici;

U Ulici Svetozara Markovića, na deonici od Kralja Milana do Nemanjine, ukida se parkiranje vozila sa desne strane, prenosi Kurir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.