U trendu

Kombi “nafilovan“ parfemima i naočarima

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine firmiranih parfema i sunčanih naočara, skrivenih u stranicama jednog kombija.

Parfemi i naočare su otkriveni 7. aprila u toku noći u kombiju italijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 51- godišnji srpski državljanin i koji se na prelazu pojavio oko ponoći, saopštila je Uprava carina.

Vozač kombija je tom prilikom prijavio jedan televizor, 8 praznih palstičnih buradi, 2 drvenih vrata i 4 gume za kombi. U vozilu je pored njega bilo još 8 putnika državljana Srbije, ali niko od njih nije rekao da ima bilo šta da prijavi za carinjenje.

Detaljnom kontrolom je, međutim, otkriveno da se u kombiju nalazi 180 neprijavljenih parfema poznatih robnih marki (Dior, Armani, Channel, Hermes, Tom Ford… ) i 180 firmiranih sunčanih naočara (Police, Just Cavalli…).

Svu navedenu neprijavljenu robu vozač je, prema sopstvenoj izjavi, sakrio u fabričke šupljine, iza tapacirunga u bočnim stranicama kombija na koje je naslonio drvena vrata.

Pošto u onome što je učinio postoje elementi krivičnog dela, vozač, kombi i otkrivena neprijavljena roba zadržani su i predati su u dalju nadležnost policiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar