najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Komisija je mnogo bliža ubicama Milana Pantića

Komisija za istraživanje ubistava novinara došla je u poslednjih nekoliko meseci do više konkretnijih podataka u slučaju ubistva dopisnika Večernjih novosti Milana Pantića, izjavio je danas predsednik te komisije Veran Matić u Jagodini povodom 15. godišnjice Pantićevog stradanja.

“To su prvi konkretni podaci, konkretniji od mnogih koje smo imali u proteklih 15 godina…  Bliži smo egzekutorima u ovom trenutku nego nalogodavcima, ali nalogodavci će u nastavku istrage biti mnogo prepoznatljiviji, ako se utvrdi da su to zaista ljudi kojima smo na tragu”, rekao je Matić.

On je dodao da je Radna grupa, koja radi pojačano u odnosu na prošlu godinu, veoma često nailazila na vidljive situacije da se tragovi namerno usmeravaju u drugim pravcima.

“Nastojaćemo da se istraga pojača sa tužilačke strane”, rekao je Matić i dodao da je nezahvalno govoriti o rokovima i činjenicama.

U Jagodini je danas obeleženo 15 godina od ubistva Milana Pantića, dopisnika “Večernjih novosti” iz Jagodine. Na pomenu su govorili članovi porodice i direktor “Večernjih novosti” Ratko Dmitrović, predstavnici novinarskih udruženja Živojin Rakočević i Predrag Blagojević.

Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. godine sa više udaraca tupim predmetom u glavu, u ulazu zgrade u kojoj je živeo sa porodicom, dok se rano ujutro vraćao iz prodavnice.

Pantić je pisao, izmedju ostalog, o malverzacijama u Jagodinskoj pivari i cementari u Popovcu.

Porodica je zatražila da dodeljivanje nagrade “Milan Pantić”, koju organiziju “Večernje novosti”, predje u njihove ruke, jer smatraju da time što ona ove godine nije uručena, bledi sećanje na žrtvu koju je za slobodu novinarstva podneo Pantić.

“Večernje novosti” su navele da je na ovogodišnji konkurs za nagradu za novinarsku hrabrost stiglo sedam predloga, medju kojima i nekoliko koji zaslužuju pažnju, ali da nijedan nije poseban i značajan toliko da zaslužuje nagradu sa imenom čoveka koji je svoju novinarsku hrabrost platio životom.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike