najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kostiću pravosnažno 40 godina zatvora za ubistvo i silovanje

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora Darka Kostića zbog svirepog ubistva i silovanja Ivane Podraščić (14) iz Batajnice u julu 2014. godine.

Tom odlukom koja je danas objavljena na sajtu suda potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Kostić u maju bio osuđen na istu kaznu.

Devojčicina porodica je radi ostvarivanja imovinsko – pravnih zahteva upućena na parnicu.

Kostić je osuđen je za krivično delo teško ubistvo i silovanje jer je 31. jula 2014. godine najpre pretnjama po život prinudio devojčicu na obljubu, a onda je metalnim delom motike udario više puta u potiljak.

Nakon što je prestala da daje znake života, Kostić ju je umotao u tepih i dva ćebeta i odvukao ispod kuće u pošumljeni deo, gde ju je pokrio starim sunđerima i komadima nameštaja.

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno kao otežavajuće okolnosti za Kostića cenio njegov raniji život, te da pred sudom nije iskazao ni najmanju dozu kajanja niti je u bilo kom momentu pokazao da žali za ubijenom.

Kostić se nalazi u pritvoru od rasvetljavanja ovog zločina i njegovog hapšenja u oktobru 2014. godine tri meseca nakon svirepog zločina.

Telo Ivane Podraščić, koja je nestala krajem jula 2014. godine, nađeno je tri meseca kasnije – u oktobru u napuštenoj kući u Rakovici.

Kostić je inače višestruki povratnik.

Kao mladi punoletnik 1993. učestvovao u brutalnom ubistvu Beograđanke Julijane Lukšić (64), koju je sa još jednim saučesnikom zaklao u njenom stanu na Voždovcu. Za to delo bio je osuđen je na sedam godina zatvora.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike