Kraljevčanka povredjena u Parizu uspešno operisana

Ljiljana Atanasković Pavlović, Kraljevčanka koja je povredjena u terorističkom napadu u petak u Parizu, uspešno je operisana, ali će zbog težine povreda biti neophodne i druge intervencije, rekli su agenciji Beta članovi njene porodice.

Kći povredjene Ljiljane, Tamara Djordjević, navela je da će zbog višestrukih povreda njena majka biti podvrgnuta nizu operacija.

“Od prijatelja iz Pariza saznali smo da je moja majka još u komi, ali i da je uspela prva operacija obavljena na glavi iz koje je izvučeno mnogo gelera. Nju očekuje niz operacija, jer je zadobila povrede i pluća i ekstremiteta, zbog čega smo i dalje u neizvesnosti”, rekla je Tamara Djordjević.

Ljiljanin brat Rade Žikić danas je oko 12.00 stigao u Pariz i za agenciju Beta izjavio da će danas posetiti povređenu sestru.On je dodao da je automobilom noćas stigao do slovenačke granice odakle je vraćen u Beograd, i da mu je Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) obezbedilo hotelski smeštaj do jutrošnjeg poletanja u Pariz sa aerodroma “Nikola Tesla”.

“Zahvalni smo MSP-u i ministru Ivici Dačiću koji su finansijski omogućili obilazak moje povredjene sestre Ljiljane u Parizu, jer mi smo porodica u zaista teškom materijalnom položaju i bez njihove pomoći ne bismo mogli da dodjemo do Francuske”, rekao je Žikić.

Porodica dva dana nije znala za Ljiljaninu sudbinu nakon što je ona teško ranjena u terorističkom napadu 13. novembra nedaleko od stadiona “Francuska” u Parizu, gde je sa mužem prodavala navijačke rekvizite. Teško je povređen i njen muž Aca Pavlović.

(Beta)

Ostavite komentar