U trendu

KRIK: Filip Korać bio desna ruka Luke Bojovića

Filip Korać, koga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošle nedelje nazvao glavnim snabdevačem drogom u Srbiji i čovekom kog se plaši ceo Beograd, stoji iza nemira na Partizanovom stadionu 2017. godine, kada su njegovi ljudi napali navijačku grupu „janjičari“, piše sajt KRIK.

„Navedeni nemiri navodno su bili motivisani namerom Filipa Koraća da preuzme primat nad trgovinom narkoticima koje realizuju pojedine navijačke grupe bliske FK Partizan“, citira ovaj sajt dokument Bezbednosno informativne agencie (BIA).

KRIK u biografiji Koraća, sačinjenoj na osnovu podataka do kojih su došli novinari, navodi da su „janjičari“ imali moćnog saveznika, da su bili deo „Kavačkog klana“, ali su imali i jake veze u srpskoj policiji i vladajućoj stranci, pa Korać verovato zbog toga nije uspeo da preuzme prevlast na tribini.

Koraćev značaj leži u tome što je desna ruka jednog od najpoznatijih domaćih kriminalnih šefova Luke Bojovića – slažu se informacije iz policije i BIA-e, prenosi portal.

„Filip Korać, predvodnik jedne od najopasnijih kriminalnih grupa koja deluje u medjunarodnim okvirima, inače bliski je saradnik Luke Bojovića“, piše u izveštaju BIA-e čiju kopiju poseduje KRIK.

Nakon što je Bojović završio u španskom zatvoru, 2012. godine, upravljanje  grupom preuzeo je njegov najbliži saradnik, Korać.

Za razliku od svog šefa, koji je kao poznati kriminalac često bio u medijima, o Koraću se u javnosti nije mnogo znalo. Bio je čovek čistog dosijea.

Novinari KRIK-a proveravali su u beogradskim i crnogorskim tužilaštvima i sudovima Koraćevu krivičnu prošlost. Odgovori koji su stigli govore da nije nikada krivično osudjivan. Dve prijave, čije su kopije poslali KRIK-u, podnete su protiv Koraća zbog blažih dela, i pale su na sudu.

Ceo tekst biografije Koraća dostupan na sajtu  https://www.krik.rs/filip-korac-drzavni-neprijatelj-bez-poternice/

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.