U trendu

Krvava osveta zbog otkaza: Pomahnitali ubica na kolege pucao iz ilegalnog pištolja

Beograđanin Nebojša Stojilković (30) upao je juče ujutru u svoju nekadašnju firmu u Ruzveltovoj ulici i ubio bivšeg šefa i teško ranio jednog kolegu.

Oružje iz koje je pucao nije bilo u vlasništvu ubice i veruje se da je pištolj kupio na crnom tržištu ili ga je nasledio, ali dozvolu za njegovo nošenje i držanje – nije imao.

Sumanuti napad Stojilkovića dogodio se nešto posle 11 sati ujutru. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage i rečima zaposlenih u firmi “Privredni savetnik informacione tehnologije”, napadač je u Ruzveltovu 55 došao naoružan pištoljem i odmah se uputio u kancelariju kod svojih bivših kolega.

Po jednoj verziji ubica je dobio otkaz krajem prošle nedelje, po drugoj on je sam otišao nakon sukoba sa bivšim kolegama oko jednog projekta.

OVO JE UBICA IZ RUZVELTOVE

Gepostet von Kurir am Montag, 12. März 2018

On je upao na sastanak koji je bio u toku i na bivše saradnike ispalio najmanje pet hitaca. Jedan od njih pogodio je u glavu i na mestu usmrtio Branka Kanjevca (31), a teško ranio inženjera Marka Filipovića (36), kog je metak pogodio u rame. Od kiše metaka spasao se jedino Igor Radenković, koji je skočio kroz prozor kancelarije kako bi pobegao od podivljalog Stojilkovića.

Drama tu nije završena. Stojilković je nakon krvavog pohoda otišao u svoj stan u Ulici vojvode Savatija, u neposrednoj blizini Ruzveltove, gde je izazvao požar u, kako se veruje, nameri da izvrši samoubistvo.

Prema jednoj verziji, pokušao je da se raznese bombom ili prema drugoj u stanu je eksplodirala plinska boca koju je pogodio metak koji je Stojilković ispalio sebi u čelo. Stanari zgrade prijavili su požar, a Hitna pomoć izvukla je ubicu koji je u teškom stanju prebačen u Urgentni centar. U bolnicu je primljen i sa ustrelnom ranom na čelu, rekla je medijima portparolka Urgentnog centra Nada Macura. Njegovo zdravstveno stanje još uvek nije poznato.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.