U trendu

Kuća strave kraj Beograda: Jelenu su tukli, vezali, silovali i iživljavali se…

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Nenadu P. (35) i njegovoj nevencanoj supruzi Milevi M. (27) koji se sumnjiče da su više od godinu dana držali zatočenu Jelenu V. (28) u Velikom Polju kod Obrenovca.

Mediji su preneli da je ovaj par devojku zverski mučio i iživljavao se nad njom.

Oni su privedeni kada je policija upala u njihovu kuću nakon anonimne dojave.

– Čuli su se krici, dozivanje u pomoć, lomljava i vika, a kada bih pokušao Jeleni dati koru kruha kroz prozor, ona je drhtala i gutala krišom da Mileva i Nenad ne vide. Ako bi saznali, mene bi napadali. Jednom je čak pokušala da pobegne ali ju je Nenad uhvatio za kosu i dovukao do kuće. Da nisam zvao policiju, Jelena bi do sada sasvim sigurno bila mrtva – ispričao je za „Blic“ komšija uhapšenih koji je par prijavio policiji.

Nesrećna žena, rodom iz Banata, prema priči komšija, potiče iz disfunkcionalne porodice u kojoj je takođe doživljavala torturu. Povod za Jelenin odlazak iz rodnog mesta bio je upravo sukob sa roditeljima. Spas je pokušala da pronađe kod prijateljice Mileve koja joj je obećala lagodan život i pronalazak posla.

Kako pričaju susjedi, Jelena je jednom odlazila kući, pa se vratila kod monstruoznog para sa kojima je do tada sve funkcionisalo bez trzavica. Bila je, kažu, pedantna i ljubazna prema svima. Međutim, drugi put kada je došla u Veliko Polje polagano je počinjao pakao.

I njihova deca su zlostavljala Jelenu?

– Prvih pet ili šest meseci Mileva, Nenad i Jelena su se lepo slagali. Međutim, Mileva je postajala sve ljubomornija, počela je da maltretira Jelenu. Kada bi se Nenad suprotstavio, znao je da slomiti vitrinu i bacit televizor u raspravi ne dozvoljavajući joj da tuče Jelenu, a Mileva bi pretila da će ga optužiti za zlostavljanje i ostaviti decu. Onda se i on pridružio maltretiranju. Najgore od svega je to što su deca sve to gledala, najstariji među njima je dečak N.P. (10), a neretko su i oni bili zlostavljači. Dečak je je čak i urinirao u usta – ispričao je komšija.

Nenad i Mileva imaju četvoro dece, tri dečaka i jednu devojčicu. Oni su sada na sigurnom. Njihov staratelj je postao Nenadov brat koji živi u Beogradu u znatno boljim uslovima. Prema priči suseda, i Jelena ima četvoro mališana koja su odavno smeštena u dom za nezbrinutu decu.

‘Mileva je Jelenu silovala metlom, čupala joj nokte kleštima, terala je da jede izmet…’

Iživljavanje nad Jelenom je trajalo skoro dve godine. Teško je izdvojiti što je najbrutalnije doživela u kući užasa. Mileva ju je, kako objašnjava komšija koji je nasilje prijavio, silovala metlom, čupala nokte kleštima, terala je da jede izmet… U trenucima kad je uspela da se iskrade iz kuće prepričavala je susedima detalje, moleći ih za pomoć.

– Znali su da uriniraju po hlebu i onda joj daju da ga pojede. Spavala je na podu pored peći ili u hodniku često pokrivena samo jednom jaknom. Mileva ju je udarala šakama u rebra, a kada bi joj pozlilo, polivala bi je vodom i nastavljala da je krvnički tuče. Jednom joj je posekla uvo, pa se inficiralo. Bilo je strašno to gledati. Kada je povredila nogu, Mileva je gazila po rani. Dovodili su ljude i primoravali je da ima odnose s njima, a oni su od svakoga uzimali oko 1.000 dinara. Vezivali su joj i ruke i noge lancima. Ma ni pas ne bi trpeo to što je ona. Mileva nema dušu, ona je psihopata – rekao je vidno potreseni komšija za „Blic“.

Kako dodaje, Mileva i Nenad su 14 godina živeli u vanbračnoj zajednici i do pre nekoliko godina nisu imali problema. Sve i da jesu, oni su ostajali skriveni u četiri zida.

‘Terali su je da prosi po ulicama’

Par iz pakla smislio je još jedan monstruozan način kako iskoristiti Jelenu koja je, uz sve probleme, obolela i od raka. Budući da nigde nisu radili, uzimali su joj 12.000 dinara socijalne pomoći koju je primala, a uz to su je terali i da prosi.

– Ako se Jelena ne bi vratila bez barem 800 dinara, oni su znali da je unakaze. Jednom su Milevu i nju priveli u policijsku stanicu zbog prosačenja. Ne znam kako tada nije iskoristila priliku da kaže šta sve proživljava. Verovatno se bojala. U više navrata mi je rekla: „Gde god da pobjegnem, ako me nađu – ubiće me“. Sećam se da je jednom pokušala da pobgne, ali ju je Nenad sustigao, uhvatio za kosu i odvukao u kuću – dodaje on.

‘Policajci su im upali u tri ujutro. Zatekli su Jelenu u lancima’

Jelenin spasilac pozvao je policiju te noći između 17. i 18. oktobra, jer nije više mogao da gleda tu torturu. I sam je sa Nenadom više puta ulazio u konflikt pokušavajući da zaštiti nesrećnu ženu, a isto se događalo i kad je nastojao s njim razgovarati o tome.

– Govorio bi mi da gledam svoja posla i pretio da će mi smestiti ako ga prijavim, ali ja nisam mogao više da slušam i gledam sve to. Pozvao sam policiju. Upali su u njihovu kuću oko tri sata posle ponoći. Čuli smo buku i videli nekoliko vozila. Policajci su zatekli Jelenu u lancima, uhapsili su Nenada i Jelenu, a decu je ubrzo njegov brat odveo na sigurno. Srećan sam što je pakao konačno završio, jer niko ne zaslužuje ono što je Jelena preživela – rekao je komšija za Blic.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.