najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Maja Adrovac oslobođena optužbi za napad na Beka

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas zbog nedostatka dokaza Maju Adrovac od optužbi da je pomogla N.N. osobi u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine.

Istom odlukom sud je Maji Adrovac ukinuo kućni pritvor uz elektronski nadzor u kojem je bila od kraja aprila, dok je prethodnih devet i po meseci bila u klasičnom pritvoru.

Više javno tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Beogradu.

Sudija Svetlana Aleksić rekla je da tužilaštvo nije dokazalo da je Maja Adrovac izvršila krivično delo za koje je tereti – teško ubistvo u pokušsaju izvršeno pomaganjem.

Prema recima sudije, DNK tragovi nađeni na čaurama ispaljenim na Beka nisu bili dovoljni da ubede veće da je Maja Adrovac pomogla NN izvršiocu i dala mu sredstvo izvršenja (metke).

Beko nije prisustvovao današnjim završnim rečima, kao ni izricanju presude, a nije ni njegov punomoćnik advokat Zdenko Tomanović.

Beko, koji je prilikom napada zadobio teške telesne povrede od upucavanja, inače nije prepoznao Maju Adrovac kao napadača, a tokom postupka je tražio da se otkriju nalogodavci i izvršioci napada na njega.

Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je „neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N.N. osobi u izvršenju krivičnog dela“.

Ona je, navodi se u optužnici, „nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke „sig sauer“ model P-210 i „zbrojovka 75″, i tako omogućila da je koristi što je i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka“.

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Mediji su preneli ranije da su na mestu pokušaja ubistva Beka pronađene četiri čaure metka PPU 9 mm „luger“, kao i da je to municija domaće proizvodnje koju koriste „sig sauer“ i „zbrojovka“ i da se proizvodi u fabrici „Prvi partizan“ iz Užica.

Maja je supruga i majka dvoje dece Ivana Adrovca, koji je nedavno uhapšen u Švajcerskoj zbog više drugih krivičnih dela.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike