Mali: U Beogradu na novogodišnjim koncertima za četiri dana 150.000 ljudi

Foto: Beta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kazao je da je za četiri večeri dočeka Nove godine ispred Doma Narodne skupštine bilo više od 150.000 ljudi, a sinoć je koncerte pratilo oko 30.000 Beogradjana i gostiju grada, saopšto je danas Beoinfo.

Kako je navedneo u saopštenju, Mali je kazao da je sve proteklo u dobroj atmosferi i da u decembru u Beogradu „nikada nije bilo više turista“.

„Pokazalo se da je dobra odluka da se Nova godina proslavlja četiri dana, jer smo na taj način turistima ponudili kvalitetan i raznovrstan sadržaj, a popunjenost smeštajnih kapaciteta u gradu je sto odsto“, kazao je Mali.

Dodao je da je na ulazima u koncertni prostor oduzeto više stotina kilograma raznih ambalaža, prskalica i petardi, te je sve prošlo bez incidenata.

Tradicionalno, 1. januara Beogradjani i turisti prošetali su Ulicom otvorenog srca, koja je po prvi put organizovana na 10 opština u Beogradu.

Mali je kazao da je Svetogorskom ulicom prvog dana nove godine prošlo više od 100.000 ljudi, tako da je Ulica otvorenog srca bila najposećenija od kada se ta manifestacija održava.

U akciji prikupljanja sredstava za novo Prihvatilište za decu samo u Svetogorskoj ulici je prikupljeno preko 105.000 dinara.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar