U trendu

Mali: U Beogradu na novogodišnjim koncertima za četiri dana 150.000 ljudi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kazao je da je za četiri večeri dočeka Nove godine ispred Doma Narodne skupštine bilo više od 150.000 ljudi, a sinoć je koncerte pratilo oko 30.000 Beogradjana i gostiju grada, saopšto je danas Beoinfo.

Kako je navedneo u saopštenju, Mali je kazao da je sve proteklo u dobroj atmosferi i da u decembru u Beogradu „nikada nije bilo više turista“.

„Pokazalo se da je dobra odluka da se Nova godina proslavlja četiri dana, jer smo na taj način turistima ponudili kvalitetan i raznovrstan sadržaj, a popunjenost smeštajnih kapaciteta u gradu je sto odsto“, kazao je Mali.

Dodao je da je na ulazima u koncertni prostor oduzeto više stotina kilograma raznih ambalaža, prskalica i petardi, te je sve prošlo bez incidenata.

Tradicionalno, 1. januara Beogradjani i turisti prošetali su Ulicom otvorenog srca, koja je po prvi put organizovana na 10 opština u Beogradu.

Mali je kazao da je Svetogorskom ulicom prvog dana nove godine prošlo više od 100.000 ljudi, tako da je Ulica otvorenog srca bila najposećenija od kada se ta manifestacija održava.

U akciji prikupljanja sredstava za novo Prihvatilište za decu samo u Svetogorskoj ulici je prikupljeno preko 105.000 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.