U trendu

Manja maloletnička delinkvencija i broj poginulih

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u prethodne dve godine maloletnička delinkvencija smanjena za 20 odsto, broj poginulih u saobraćaju za 18, a da je zaplena narkotika povećana za 9,4 odsto.

Stefanović je, prisustvujući u Beogradu akciji „Policajac u zajednici“ kazao da je veoma važno da građani imaju poverenje u policiju, koja svojim radom to mora da zasluži.

„Policija će pokazati da je jača od svakog kriminalca, a važno nam je se građani osećaju bezbednije i da je policija tu da štiti građane. Akcenat stavljamo na preventivno delovanje, ali i na to da građani kažu šta očekuju od policije“, rekao je Stefanović.

Danas su najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i policijskim službenicima dodeljene nagrade – tablet-računari koje je obezbedila Internacionalna policijska asocijacija Srbije.

Akcija „Policajac u zajednici“, organizovana na platou ispred Palate Srbija, ima za cilj da rad policije približi građanma, pre svega mladima i deci.

Svoj rad građanima su predstavili pripadnici Uprave policije, Uprave saobraćajne policije, Policijske uprave Beograd, Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.