najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Migrantska kriza pod kontrolom

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je MUP Srbije u saradnji sa drugim ministarstvima uspeo da stavi migrantsku krizu pod kontrolu.

On je RTS-u kazao da su napad migranata na devojčicu u Subotici i bekstvo četiri migranta sa beogradskog aerodroma sporadični slučajevi.

“Moramo da imamo na umu da je kroz Srbiju od početka krize prošlo blizu dva miliona migranata, da je 600.000 evidentirano, a MUP je očuvao stabilan red i mir. Sporadično su se dešavali sukobi, ali smo mi uspeli da stavimo migrantsku krizu pod kontrolu”, rekao je Rebić.

On je dodao i da je tome doprinela i saradnja sa policijama zemalja u regionu, jer sve imaju jedinstven kriterijum postupanja sa migrantima što je dalo dobre rezultate.

Govoreći o borbi protiv trgovine narkoticima, on je rekao da je u poslednje dve godine zaplenjeno više narkotika nego ikada pre.

“Samo u prethodna dva meseca MUP je zaplenio 1,8 tona narkotika od čega najveću količinu čini marihuana. Ali oduzeto je i 10 kilograma kokaina izuzetne čistoće, čime je sprečeno da se na srpskom tržištu nadje 30 kilograma kokaina”, rekao je Rebić.

On je dodao i da je stopa kriminaliteta pala za 18 odsto, da je učinjeno manje 5.000 krivičnih dela i 3.000 manje kradja u odnosu na prošlu godinu, kao i da povećana bezbednost gradjana.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike