U trendu

Mihajlović: Nismo mogli da utvrdimo da je DB ubio Ćuruviju

Bivši ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović izjavio je danas da je postojala sumnja da iza ubistvo novinara Slavka Ćuruvije stoji DB ali da to nije utvrdjeno u vreme njegovog mandata.

On je tokom svedočenja na sudjenju optuženima za taj zločin, u Specijalnom sudu u Beogradu rekao i da su ga o tim sumnjama obavestili saradnici.

Mihajlović, koji je rukovodio Ministarstvom unutašnjih poslova od 2001. do 2004 godine, je na pitanje sudije Snežane Jovanović ko ga je konkretno obavestio odgovorio: Goran Petrović i Sreten Lukić.

On je rekao i da se zbog protoka vremena ne seća mnogih stvari i da zato nije verodostojan svedok.

„Ne vidim sebe kao verodostojnog svedoka zato što ne pamtim šta su mi sve saradnici prenosili o operativnim podacima“, rekao je Mihajlović na šta je Jovanovićeva odgovorila da će sud to da proceni.

On je svedočenje o tom zločinu počeo juče, ali nije završio s obzirom na brojna pitanja učesnika u procesu.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo.

Za to ubistvo optuženi su tadašnji načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je kao i Radonjić uhapšen u januaru 2014. godine.

Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.