U trendu

Milan Beko prepoznao napadača?

Biznismen Milan Beko rekao je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu da bi Aleksandar Zdravković mogao da bude osoba koja je na njega pucala, ali to nije sa sigurnošću mogao da tvrdi, kažu advokati Beka i Zdravkovića koji su prisustvovali saslušanju.

Beko je na saslušanju rekao da osoba koja je na njega pucala „nema nikakve bitne karakteristike, a nema ih ni Zdravković, pa bi to mogao da bude on“, rekla je branilac Zdravkovića Milića Colić Kravarski.

Ona je navela da u tužilaštvu nije obavljena radnja „prepoznavanja“ već je Beko prokomentarisao svoja sećanja o napadu.

Bekov punomoćnik Zdenko Tomanović rekao je da je Beko odmah na pocetku davanja iskaza rekao da mu Zdravković izgleda kao osoba koja je pucala na njega, ali da je na kraju razgovora sa tužiocem zatražio dodatno vreme da se o tome izjasni, zbog uznemirenosti i šoka koji je osetio u trenutku suočavanja sa osumnjičenim.

Beko je u tužilaštvu dao ispitan bez prisustva javnosti u svojstvu oštećenog, a njegovom svedočenju prisustvovao je i Zdravković po sopstvenoj želji.

Zdravković je priveden iz ppritovra Okružnog zatvora, u koje je od hapšenja u julu ove godine.

Beko je po treći put dao iskaz povodom napada na njega, pošto je ranije u dva navrata svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostepenom presudom oslobođena od optužbi da je pomagala NN izvršiocu koji je pokušao da ga likvidira 14. novembra 2014. godine ispred kuće u kojoj živi sa porodicom.

Zdravković, koji je uhapšen u julu, tek u septembru je zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.

Nakon hapšenja, on nije želeo da iznosi odbranu jer je bio ranjen u jednom obračunu i trpeo je bolove, a upravo to ranjanvanje pomoglo je da ga poveže ga sa slučem „Beko“.

Pošto je bio hospitalizovan, policija je proverila njegov DNK i upoređivanjem sa ranije nađenim tragovima u vezi sa Bekovim slučajem zaključila da je reč o istoj osobi, nakon čega je Zdravković uhapšen.

Na teret mu se stavlja krivično delo „teško ubistvo u pokušaju“ i nalazi se u pritvoru.

Naredbom o sprovođenju istrage, Zdravković se tereti da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.

On je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik „zemunskog klana“, ali je optužbi oslobođen.

Viši sud u Beogradu je u junu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom, mada još nije pod zvaničnom istragom.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike