Mirković prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u BG

Bivši predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković danas je, zbog problema sa srcem, iz zaječarskog Zdravstvenog centra prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Mirković, kome je prošle sedmice određen pritvor zbog krivičnog postupka koje protiv njega vodi zaječarsko tužilaštvo, u zatvorskoj bolnici u Beogradu će biti pod stalnim nadzorom lekara, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sancija.

Njegovo trenutno stanje je dobro i redovno uzima terapiju, navode u Upravi.

Mirković i njegova saradnica Milena Trajković su pod istragom zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, te da su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

U ovom slučaju protiv pevača Aleksandra Vuksanovića poznatijeg kao Aca Lukas i D.P, kao i Mirkovića, policija je tužilaštvu podnela krivične prijave zbog sumnje da su oštetili Fudbalskom klubu „Timok“ iz Zaječara za 20.944.000 dinara.

Vuksanović i D.P. nisu uhapšeni i protiv njih će biti vođen redovan krivični postupak, što znači da će u narednom periodu biti ispitani kod tužioca povodom krivičnih prijava policije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike