U trendu

Misterija stara 31 godinu: Da li je austrijski silovatelj Fricl i ubica?

Nerešeni slučaj silovanja i ubistva Martine Poš (17) koja je nađena u jezeru Mondsi 1986. ponovno je postao aktuelan.

I ranije se sumnjalo da je mogući počinilac zločina austrijski monstrum Jozef Fricl, ali ova teorija postala je još zanimljivija nakon što su nedavno u bivšoj Friclovoj gostionici pronašli ceo niz skrivenih prostorija. 

Jozef Fricl i njegova supruga Rozmari godinama su vodili ugostiteljski objekat u malom turističkom mestu Unterah am Mondsi. Baš u blizini njega pronađeno je i telo nesrećne devojke.

Martina Poš (17), koja izgledom neverovatno liči na njegovu zatočenu kćerku Elizabet, nestala je 12. novembra 1986. Tinejdžerku su pronašli nakon deset dana u jezeru Mondsi. Bila je silovana, a njeno telo zamotano u plastičnu vreću.

Siva torbica, lična karta i ključevi, plava jakna i i crne čizme koje je devojka na dan nestanka nosila, nisu nikad nađeni.

Ein entdeckter Vorraum und eine Stiege ins Nichts geben jetzt große Rätsel auf.

Gepostet von oe24.at am Donnerstag, 19. Oktober 2017

Fricl je redovno dolazio na jezero Mondsi, potvrdio je ranije njegov prijatelj Pol Herer, koji tvrdi da je Fricl prvi put na to jezero došao 1973. godine.

Nedavno su građevinski radnici prilikom renoviranja prostora otkrili da je jedan zid u bivšoj gostionici lažan, a potom da se iza njega nalazi nekakvo predvorje u kom se nalaze stepenice. Stepenice dalje vode, kako opisuje list „Osterreich“, „ni u ništa“, zato što se na mestu gde se spuštaju nalazi prvo zid od staklenih blokova, a odmah iza njega još jedan zid. A ni to nije sve – današnji vlasnik kaže da se u kući svuda nalaze šupljine.

Stvari postaju još i čudnije ako se zna da je u ovoj kući, dok je bila u posedu Fricla, dvaput izbijao požar i da je u nekom trenutku Fricl na njoj proveo opsežne građevinske adaptacije. Policija je jedno vreme čak samog Fricla sumnjičila za požare, ali nisu imali dovoljno dokaza da tu teoriju potkrepe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.