U trendu

Misteriozni nestanak: Devojka iz Sente u depresiji, i dalje ne zna šta joj se dogodilo

Nestanak devojke iz Sente, koja se posle četiri dana javila roditeljima, i dalje obavijen tajnom. Leži u londonskoj bolnici u depresivnom stanju.

Nestanak Kristine Fenjsaroši 2. juna u Londonu, nakon što je, posle četvorodnevne policijske potrage, pronađena u jednoj londonskoj bolnici, i dalje je obavijen velom misterije.

Dvadesetogodišnju Senćanku posetila je njena cimerka i zemljakinja Stefani Čonić, koja se potom odmah javila njenim roditeljima i momku u Srbiji. Stefani, međutim, konkretnije nije mogla da kaže šta se Kristini desilo od 2. juna oko 8 časova, kada je iz svoje podstanarske sobe krenula na posao u hotel „Rojal grand“, i kada joj se gubi svaki trag, do 6. juna u podne.

Kristinu, prema kazivanju Stefani, s vremena na vreme obuzima melanholija i depresija. Uočljivo je uznemirena. Nije u stanju da pribrano saopšti šta joj se desilo, gde i kako je provela četiri dana i zašto je stigla u bolničku postelju. Kristina samo ponavlja da hoće odmah kući, što je, u kratkom telefonskom razgovoru saopštila i majci Timei.

“I ja sam pričao sa mojom Kristinom”, kaže dvadesetšestogodišnji Bojan Farago, momak ove devojke. “Razmenili smo nekoliko rečenica. Govori prilično nepovezano, a na pitanja odgovara neodređeno. Ne kaže konkretno šta joj se desilo. Kao da joj se misli prekidaju. Sve u vezi s njom je tako nejasno, misteriozno. Najvažnije je, međutim, da je živa. Nadam se da će sve biti u redu. Jedva čekam da dođe u našu lepu Sentu…”

Bojan dodaje da je od Stefani Čonić saznao da joj se, drugog dana od nestanka njene cimerke, nakon što su ona i zajednički prijatelji plakatima s Kristininim portretom i pozivom u pomoć oblepili delove Londona, telefonom javio nepoznati muškarac. Predstavio se, pričajući na engleskom, kao policajac Ibrahim, pa rekao da je Kristina 2. juna bila kidnapovana, ali da je dan kasnije puštena.

Farago kaže da kod Kristine nije pronađen njen mađarski pasoš. Još se ne zna kako je mlada Senćanka dospela u bolnicu.

Iz Ambasade Srbije u Velikoj Britaniji najavili su da će 8. juna posetiti Kristinu i videti u kakvom je stanju, prenose beogradski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.