U trendu

Modrić pod istragom, lagao za Zdravka Mamića?

Opštinsko državno tužilaštvo u Osijeku otvorilo je istragu protiv fudbalera Reala i hrvatske reprezentacije Luke Modrića zbog postojanja osnovane sumnje da je lažno svedočio pred Županijskim sudom u ovom gradu.

Modrić je u svojstvu svedoka govorio na suđenju prvom čoveku Dinama Zdravku Mamiću kada je, šokiravši javnost, u nekoliko navrata odbio da prizna ili je eskivirao odgovor u momentima kada je trebalo da priča o tome kako je sa Mamićem poslovao prilikom odlaska iz Dinama u inostranstvo.

Državno tužilaštvo navodi da postoji sumnja da je Modrić, iako prethodno upozoren, dao lažni iskaz, kada je rekao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju potpisao 10. jula 2004. godine.

Modrić je tada dodao i da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podelu transfernog obeštećenja.

„Osumnjičeni je neistinito naveo kako je tada pred USKOK-om, kada je govorio o razgovorima između njega i drugookrivljenika (1959.) u svezi podele transfernog obeštećenja, mislio samo na regulisanje građanskopravnog odnosa između njih dvojice, kao i da nikada pred USKOK-om nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo da igra u inostranstvu. Osumnjičenom je istog dana poslat i poziv za sprovođenje dokazne radnje njegovog prvog ispitivanja“, naveli su u DORH-u, prenosi Večernji.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.