U trendu

MP: Kompanije pod istragom neće moći da izvoze

BEOGRAD – Poslednja zajednička akcija Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva unutrašnjih poslova u kojoj je uhapšeno 59 osoba je nastavak totalne i beskompromisne borbe protiv svih koji ugrožavaju nacionalne interese i privilegovan položaj Srbije na najznačajnijim svetskim tržištima, među kojima je i tržište Carinskog saveza, odnosno Rusije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kompanijama koje su predmet poslednje, ali i svih prethodnih istraga će do okončanja procesa, a u skladu sa preuzetim međudržavnim obavezama, biti apsolutno onemogućen dalji izvoz poljoprivrednih proizvoda, navodi se u saopštenju.

„Još jednom naglašavamo da je ova akcija deo sveukupnih napora da se na prvom mestu zaštiti svaki pošteni poljoprivredni proizvođač, ali i građanin Republike Srbije kroz očuvanje sistema bezbednosti hrane“, ističe se u saopštenju.

Podseća se i da je pre samo dva meseca privedeno više od 80 lica takođe zbog krijumčarenja voća na tržište Carinskog saveza.

U tom periodu je i zaplenjeno oko 36 tona mesa i mesnih prerađevina bez dokaza o poreklu i uhapšeno pet osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u nabavci ovog mesa sa namerom da ga plasiraju na domaće tržište.

Navedene akcije još jednom potvrđuju punu spremnost Republike Srbije da se razračuna sa svim vidovima kriminala, ukazuje resorno ministarstvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar