U trendu

MUP: Automobil u Odžacima se 'samozapalio'

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je danas saopštilo da je istraga pokazala da je do požara na automobilu predsednika Opštinskog odbora Romske partije M.I. iz Odžaka došlo zbog kvara na gasnim i električnim instalacijama, odnosno da se „automobil samozapalio“.

„Policija je obavila uvidjaj na licu mesta, i oko automobila nisu pronadjeni nikakvi tragovi ili dokazi koji bi upućivali na podmetnuti požar, a kompletan izveštaj dostavljen je nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje“, navodi se u saopštenju policije.

Policija je navela da M.I, pošto mu je komšinica ukazala na dim iz automobila, nije pozvao vatrogasce, već je sam gasio požar peskom i potom otišao kući.

„S obzirom da nije zavrnuo ventil na plinskoj boci, plin je nastavio da curi, pa je došlo do eksplozije boce“, navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka (DS) ocenila je ranije danas da tvrdnja lokalnih službi MUP-a da se automobil M.I. sam zapalio, predstavlja očigledan pokušaj zataškavanja tog slučaja.

„Iznova se u Srbiji uništava privatna imovina zbog političkih ciljeva, a organi koji treba da štite gradjane i njihovu imovinu, očigledno u takvim akcijama učestvuju“, saopšteno je iz DS-a.

DS je dodala da je automobil dva puta zapaljen  –  spreda i odpozadi, te smatra da se očigledno nije sam zapalio, već da je to učinio neko „s jako opasnim namerama“.

MUP je, medjutim, naveo da DS „politički grubo zloupotrebljava“ to Ministarstvo i „tendenciozno i paušalno, bez ijednog dokaza“, iznosi netačne tvrdnje u vezi s požarom.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova očekuje od Demokratske stranke da se uzdrži od lažnih optužbi na račun policije“, ukazuje MUP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar