U trendu

MUP: Dve osobe dovedene po nalogu tužilaštva

ČAČAK – Načelnik Policijske uprave u Čačku Draško Darijević demantovao je danas tvrdnje pojedinih političara da je tokom izbornog dana u Lučanima 16. decembra uhapšeno osam aktivista opozicije i naveo da su u stanicu u Lučanima, po nalogu nadležnog tužilaštva, dovedene samo dve osobe B.P. i L.Đ.

„Želim da istaknem da je policija tokom izbornog dana primila ukupno 12 prijava i da je profesionalno postupala u svim slučajevima, te da je potpuna neistina da nismo reagovali na prijave opozicionih aktivista, od kojih smo tokom dana dobili dve prijave“, rekao Darijević, saopštio je MUP.

Kaže, takođe, da je kao policijski službenik koji svoj posao profesionalno i časno obavlja već skoro dve decenije šokiran neistinama koje uporno iznose pojedini političari.

„Istakao bih da ovakve uvrede na račun rada policije nisam doživeo tokom cele moje karijere, kao što nisam ni doživeo da u policijsku stanicu upadne grupa ljudi“, rekao je Darijević.

Dodao je da je B.P. doveden zbog prijave da je napao jednu ženu i muškarca na biračkom mestu u Kotraži, dok je L.Đ. doveden zbog prijave da je zajedno sa B.P. napao novinara jednog portala.

Kako je naveo, netačne su čak i tvrdnje da pomenuti novinar nije legitimisan, s obzirom da je kao oštećeno lice dao iskaz u policijskoj stanici.

„Napominjem da posao policije nije da procenjuje ko jeste ili nije novinar, već da postupa u skladu sa svakom prijavom“.

Izvesni M.J, za kog predstavnici opozicije tvrde da je takođe priveden, samo je na kratko ušao u stanicu da bi uneo telefon B.P. i stanicu odmah napustio.

Darijević dodaje da za to postoje snimci video nadzora u stanici koji to nedvosmisleno dokazuju.

Takođe, naveo je da 16. decembra, kao ni bilo kog drugog dana, državni sekretar u MUP-u Srbije Dijana Hrkalović nije preuzela komandu Policijskom stanicom Lučani, već da je to činio on kao načelnik Policijske uprave Čačak.

„Tokom istog dana, policijski službenici naše uprave postupali su u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenima i isključivo po nalogu nadležnih tužilaca, koji su takođe bili prisutni u stanici tokom celog dana. Da je Hrkalović imala pravo što je došla da nam pruži podršku, nažalost potvrđuje i pomenuti upad u stanicu, za koji smatram da je svakako presedan u civilizovanom svetu“, istakao je Darijević.

Naveo je i da je član pokreta Dveri prijavio da se u blizini benzinske pumpe TTS u Guči nalazi desetak lica koja upravljaju vozilima bez registarskih tablica.

Izlaskom saobraćajne policije na teren nije zatečeno nijedno vozilo bez tablica niti lice koje je počinilo taj saobraćajni prekršaj, kaže Darijević.

„Ističem da za fotografiju vozila koju su pokazali predstavnici opozicije i za koju tvrde da je uslikana ispred stanice ne posedujemo saznanja kada je uslikana, odnosno kog datuma. Međutim policijski službenici će pregledom video nadzora identifikovati lica i vozila, koja su učinila taj prekršaj“.

Naveo je da policiji nije prijavljeno niti ima saznanja da je tim vozilima učinjeno bilo koje krivično delo.

Objasnio je da je u drugom slučaju prijavljeno policiji da su dva vozila preprečila put u selu Grab članu DS-a, a potom pobegla, kao i da je policija izašla na lice mesta i da se nadležni tužilac izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog dela, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.