najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

MUP: Falsifikovanjem novca oštetili čoveka za 12 miliona

Pripadnici policije u Beogradu uhapsili su troje državljana Italije, Makedonije i Francuske zbog sumnje da su u jednom beogradskom hotelu izvršili krivično delo falsifikovanje novca i tom prilikom muškarca iz Ljiga oštetili za 12 miliona dinara, saopštio je danas MUP.

Sumnja se da su državljani Italije J. M. T. (59), O. J. (36) iz Makedonije i državljanka Francuske O. J. (50) 11. septembra sa oštećenim dogovorili zamenu 100.000 evra za dinare, a transakciju su izvršili u jednoj od kancelarija hotela, koju su osumnjičeni prethodno zakupili.

U kancelariju su svi ušli zajedno, nakon čega su osumnjičeni oštećenom predali 220 falsifikovnih novčanica u apoenima od po 500 evra, a on njima 12 miliona dinara. Kada je oštećeni proverio ispravnost novčanica na aparatu, osumnjičeni su novac upakovali u koverte koje su stavili u torbu.

Nakon ove transakcije zajedno su napustili kancelariju i dok su se kretali holom hotela, osumnjičeni su zamenili torbu sa originalnim novcem i oštećenom predali drugu torbu sa 220 falsifikovanih novčanica u apoenima od 50 evra, upakovanih na identičan način kao i originalne novčanice.

Posle dva sata, oštećeni je pokušao da razmeni izvesnu količinu novca u jednoj menjačnici u Beogradu, kada je i shvatio da je prevaren.

Pošto se sumnja da je oštećenih građana više nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, pozivaju se svi koji osumnjičene prepoznaju na fotografijama, da se jave PU za grad Beograd, na telefone 011/2798-409 i 011/2797-472.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike