U trendu

MUP: HapÅ¡enja i zaplena droge na „Lavfestu“

KRALJEVO – Tokom manifestacije „Lavfest“, koja je odrÅŸana od 2. do 6. avgusta u Vrnjačkoj Banji, policija je uhapsila dve osobe i zaplenila 981 tabletu ekstazija, oko 566 grama marihuane, 110 grama spida i manju količinu drugih vrsta droga.

Narkotici su pronađeni kod 152 osobe, među kojima je devet stranih drÅŸavljana i 11 maloletnika, saopÅ¡tila je Policijska uprava Kraljevo.

Dve osobe su uhapÅ¡ene i njima je po nalogu nadleÅŸnog tuÅŸilaÅ¡tva određeno zadrÅŸavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvrÅ¡ile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Zbog istog krivičnog dela, protiv dve osobe biće podnete krivične prijave u redovnom postupku. Protiv 148 osoba biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvrÅ¡ile krivično delo neovlašćeno drÅŸanje opojnih droga.

Tokom „Lavfesta“ nije bilo naruÅ¡avanja javnog reda i mira u većem obimu, nisu evidentirana teÅŸa krivična dela i saobraćajne nezgode.

Policija je 36 vozača isključila iz saobraćaja i zadrÅŸala do 12 sati, zbog voÅŸnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci ili alkohola, dodaje se u saopÅ¡tenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.