U trendu

MUP: Kupanje samo na uređenim kupalištima

Komandir Prvog ronilačkog centra Žandarmerije Aleksandar Kikoš apelovao je danas na građane da ne koriste neuređena kupališta, da paze na decu dok su u vodi, kao i da ne koriste plovila u blizini obale.

Kako je saopštio MUP, ronilački centar Žandarmerije ove godine imao je duplo više intervencija u odnosu na prethodnu, broj utopljenika svake godine se povećava i sve više dece na taj način izgubi život.

U saopštenju MUP-a dostavljenom medijima Kikoš je savetovao neplivače da se kupaju na mestima gde postoje spasioci i da im pre ulaska u vodu skrenu pažnju da ne znaju da plivaju.

On je istakao da ne bi trebalo skakati u vodu, posebno na mestima gde se ne vidi dno, jer se često u mutnoj vodi nalaze drveni ili metalni predmeti koji kupačima mogu naneti povrede.

Osobe koje koriste čamce tokom vožnje treba stalno da koriste pojaseve, kao i da ne voze u blizini obale, jer bi na taj način mogli da povrede kupače, naveo je Kikoš i dodao da kupači ne bi trebalo da idu daleko od obale na mestima gde se čamci koriste.  

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar