U trendu

MUP otkrio prvu laboratoriju za ekstazi, nekoliko uhapšenih

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, obavili još jednu uspešnu akciju na teritoriji Beograda i otkrili prvu laboratoriju za proizvodnju ekstazija na teritoriji naše zemlje.

Kako saznaje „Blic“, policija je akciju sprovela u Resniku.

„„Služba za borbu protiv organizovanog kriminala već neko vreme radi intenzivno na suzbijanju krijumčarenja i distribucije narkotika i kroz ovu akciju uhapšena je petočlana kriminalna grupa, koja je u svom posedu imala 52 kilograma ekstazija i 80 kilograma supstance koja služi za proizvodnju ove droge“, precizirao je Stefanović.

Ministar je naglasio da je ovo prva ovakva laboratorija i veliki udarac onima koji proizvode sintetičku drogu i distribuiraju je deci na ulicama.

„Ovakva akcija mora da se nastavi svakodnevno zato što policija neće stati u obračunu sa narko dilerima““, poručio je Stefanović.

Policija je uhapsila članove organizovane kriminalne grupe N.S.(46), T.S.(35), A.M.(30), M.C.(35) i S.P.(30), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U ovoj akciji policija je zaplenila 96.000 tableta ekstazi (ukupne težine 42 kilograma), 10 kilograma ekstazija spremljenog za tabletiranje, 80 kilograma mikrokristalne celuloze za proizvodnju ekstazija i 840 grama marihuane.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike