U trendu

MUP: U automobilu s Kosova sa oznakama OEBS-a 50 kilograma marihuane (VIDEO)

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, prekinuli lanac krijumčarenja droge iz Albanije preko Kosova i Metohije i zaplenili 50 kilograma marihuane, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

U saopštenju MUP navodi da je u Beogradu uhapšeno pet osoba, medju kojima su i trojica koji su marihuanu prevozili u putničkom automobilu sa oznakom OSCE (OEBS).

„Osumnjičeni S.M. (29) i I.Ž. (33) uhapšeni su nakon preuzimanja marihuane i kod njih je tom prilikom pronadjeno oko 30 kilograma te opojne droge, dok su su A.D, (42), D.M. (49) i G.K. (41) koji su u putničkom vozilu sa oznakama Misije OSCE drogu dovezli sa Kosova i Metohije, uhapšeni prilikom pokušaja bekstva vozilom sa mesta primopredaje“, navodi se u saopštenju.

Prilikom hapšenja kod trojice muškaraca koji su se nalazili u automobilu sa oznakama Misije OEBS-a, policijski službenici su našli još 20 kilograma marihuane, kao i manju količinu kokaina.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predati Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.