U trendu

MUP: U Nišu uhapšeno pet osoba, medju kojima i dvoje lekara, zbog mita

Niška policija u saradnji sa pripadnicima Vojne policije i Vojno-bezbednosne agencije (VBA) uhapsila je pet osoba, medju kojima su i lekar Kliničkog centra i doktorka Vojne bolnice u tom gradu, zbog primanja i davanja mita i trgovine uticajem, saopštio je danas MUP.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapšeni su 51-godišnji lekar Kliničkog centra N. I, koji je osumnjičen za primanje mita, i D. R. i D. R. stari 72 godine zbog sumnje da su dali mito.

Uhapšeni su i doktorka niške Vojne bolnice S. P, koja je osumnjičena za trgovinu uticajem, kao i 69-godišnji M. G. zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem pomaganjem.

N. I. je osumnjičen da je krajem aprila 2017. godine na zahtev S. P. preko reda operisao D. R. u niškom Kliničkom centru.

„Za tu uslugu je, kako se sumnja, od S. P. zahtevao novac u iznosu od 1.200 evra, koji je ona prethodno primila od M. G., a on od osumnjičenih D. R. i D. R.“ piše u saopštenju.

Po navodima MUP-a, N. I. je osumnjičen da je preuzeo 1.000 evra od S.P. u službenim prostorijama Kliničkog centra Niš, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu, dok su S. P. i M. G. osumnjičeni da su za sebe zadržali po 100 evra.Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.