U trendu

MUP: Uhapšena funkcionerka opštine Paraćin zbog trgovine uticajem

Policija je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsila D.R. (49), rukovodioca u Upravi za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem, saopštio je danas MUP.

Uhapšen je i 62-godišnji S.DJ, službenik Crvenog krsta u Paraćinu zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, dok će zbog istog krivičnog dela protiv tridesetpetogodišnje žene biti podneta krivična prijava.

Kako se navodi u saopštenju, D.R. je osumnjičena da je uticala na neposredno podredjene zaposlene da bez pravnog osnova u periodu od 2017. do 2019. godine prime na faktički rad u Odeljenje za lokalnu poresku administraciju opštine Paraćin dve osobe, iako je znala da je jedna imala zaključen ugovor o delu sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, a druga sa organizacijom Crvenog krsta u Paraćinu.

S.DJ. i 35-godišnja žena su osumnjičeni da su sačinjavali neistinite izveštaje da su te dve osobe radile u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i u Crvenom krstu u Paraćinu, iako su znali da one faktički rade u Odeljenju lokalne poreske administracije opštine Paraćin.

„Sumnja se da su na taj način te dve osobe neosnovano primile naknadu za rad od 775.280 dinara, iako nisu obavljale poslove u ovim privrednim subjektima“, stoji u saopštenju MUP-a.

Dodaje se da su osumnjičeni D.R. i S.DJ. uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.