Na trenerci i vešu pevačice nađen nepoznati muški DNK, Zorana brani pet advokata!

Porodica Zorana Marjanovića angažovala je čak pet advokata koji će se baviti sumnjama da je on aprila prošle godine ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33). On je negirao da je počinio težak zločin i ponovio da je policija uhapsila pogrešnog. Ipak, istraga je došla do određenih dokaza koji su povezali Marjanovića sa suprugom kada je već bila mrtva.

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o blatu iz kanala u kom je pronađena, a koje se zadržalo na njenoj kosi i delovima garderobe. Ista vrsta blata pronađena je i na pantalonama Zorana Marjanovića. Sve to su, međutim, kako stručnjaci upozoravaju – posredni materijalni tragovi.

– U naredbi za sprovođenje istrage, kao i u krivičnoj prijavi, nigde se ne pominje rezultat veštačenja tog blata – navodi izvor „Novosti“, blizak istrazi. – To ne znači da ga nema, ali ako postoji, nije priložen. U rezultatima DNK analize nigde se direktno ne pominje Zoran Marjanović, a postoji i jedan biološki trag, čiji vlasnik još nije otkriven. Tužilaštvo tek treba da se pozabavi istragom.

Ovaj zasad nepoznati DNK izolovan je iz uzorka pronađenog na njenom donjem delu trenerke i donjem vešu. On je mešovit, teško je izvući čist uzorak kako bi se sa stopostotnom sigurnošću reklo kome pripada, ali je nedvosmisleno utvrđeno da je reč o muškom DNK.

Prema rečima Nenada Šipke, iz Centra za forenzičko istraživanje (CFI), koji je angažovala porodica Krsmanović, mnogo toga je nejasno u ovom slučaju. Stručnjaci iz ovog centra, na osnovu raspoloživih saznanja, zaključili su da je zločin detaljno planiran, pa tek onda izvršen, odnosno da nije reč o nasumičnom i iznenadnom napadu.

– Jelena nije ubijena na nasipu. Uverenja smo da je zločin počinjen na drugom mestu, a da je potom telo doneto i ostavljeno u kanalu – navodi Šipka. – Ubijena je sa devet udaraca u potiljak, a svaka rana je širine od tri do četiri centimetra. Na osnovu analize došlo se do rezultata da je, najverovatnije, korišćena jedna vrsta čekića. Nije isključeno ni da je ubijena dan ranije, 1. aprila.

Ovakav zaključak može da se izvede na osnovu listinga poziva s mobilnog telefona iz kojeg se vidi da je ona poslednji put pozvala nekog 1. aprila 2016. u 15.30. Sledeću komunikaciju je imala narednog dana, gotovo u isto vreme, kada ju je pozvala majka. Međutim, nekoliko meseci kasnije, njena teško bolesna majka izjavila je da nije sigurna da je to bio Jelenin glas.

– Poslali smo sedam predloga tužilaštvu o tome šta je potrebno da se uradi – navodi Šipka. – Čuli smo da su jedan ili dva usvojeni.

U prilog ovoj tezi je i izjava jednog svedoka, koji tvrdi da je Zorana Marjanovića video 2. aprila na nasipu u Crvenki, ali samo sa ćerkom Janom. Šta se dešavalo kobnog dana, istraga tek treba da utvrdi. Jedno je sigurno, mlada žena nije kidnapovana, nije ni vezivana (nema tragova), a bila je izvesno vreme živa dok je bila u kanalu.

Na ovakav zaključak ukazuje grančica pronađena u dušniku i vrlo malo vode u plućima. Obducenti su zaključili da je posle udaraca u potiljak živela još nekoliko desetina minuta. U trenutku kada je telo pronađeno bila je potpuno u vodi. U zaključku se navodi, posle veštačenja, da je u trenutku pronalaženja mogla da bude mrtva najmanje tri a najduže 30 sati, odnosno da je toliko ležela u vodi.

– Uvereni smo da je mesto zločina tu, gde je i pronađeno telo, u kanalu – navodi naš sagovornik blizak istrazi. – Na okolnom lišću i granama bile su kapljice njene krvi. Forenzičkim veštačenjem utvrđeno je da su one nastale prskanjem, dok ju je zločinac udarao po glavi. Najveći broj udaraca dobila je dok je bila u vodi.

Prve udarce, kako se sumnja, dobila je dok je pokušavala da se izvuče iz kanala u koji je gurnuta na silu. Ostali su tragovi njenog vučenja. Međutim, gotovo nestvarno deluje činjenica da od ubice, bar prema onome što je objavljeno, nije ostao nijedan trag. Ipak, stručnjaci upozoravaju da ubica uvek ponese trag do mesta zločina, kao i da na telu žrtve ostavlja svoj. Da li će tragovi blata da reše smrt mlade žene, koja je skoro godinu i po uznemiravala javnost, zavisiće od prikupljenih dokaza i validnosti veštačenja.

Beogradski advokat Aleksandar Zarić, jedan od branilaca Zorana Marjanovića, tvrdi da je Zoran Marjanović izložen nezapamćenom medijskom pritisku i da je proglašen krivim pre suđenja.

– Insisturaćemo na tome da se utvrdi odakle medijima informacija da mu je određen pritvor od 30 dana, i to tri sata pre nego što je uopšte doveden kod sudije za prethodni postupak koji o tome treba da odlučuje – ističe Zarić.

Penzionisani advokat Toma Fila svojevremeno je nudio pravnu pomoć porodici Marjanović. A to je poručio i u nedelju, prenose Novosti.

– Čekam ih u ponedeljak da porazgovaramo – kratko nam je rekao Fila.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike