Najbolji srpski patolog otkriva istinu o ubistvu Jelene Marjanović

Najpoznatiji i najbolji srpski patolog Zoran Stanković završio je veštačenje i predao nalaze Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u vezi sa ubistvom pevačice Jelene Marjanović, 2. aprila prošle godine u Borči, piše Telegraf.rs.

Stanković je rekao za taj portal da je juče uputio nalaze veštacenja Tužilaštvu, ne iznoseći detalje.

Veštačenje ovog patologa trebalo bi da otkloni sve nedoumice i pokaže tačno vreme ubistva pevačice, način na koji je to učinjeno, kao i kojim je predmetom ubica počinio ovaj zločin, navodi se u tekstu.

(Tanjug)

4 komentara
 1. Izanđali Vojni policajac

  Imao sam priliku da komuniciram sa timom patologa koji su radili u Bosni. Nisu to bili političari, nego čisti profesionalci sudske medicine. Veoma su cenili mišljenja i profesionalnost Stankovića. Čak i kada se nije slagao (a znam momente kada žestoko nije, pa da mi neko ne priča gluposti o stranom plaćeniku ili domaćem izdajniku!). Usput, patolog je specijalista koji nakon smrti, u kojoj nema sumnji na nasilno oduzimanje života, obdukcijom dolazi do zaključaka o uzrocima smrti (kada je to potrebno ili se traži). Ako postoji bilo kakva sumnja u nasilnu smrt, onda je to posao specijaliste sudske medicine. Po difoltu, patolog sudske medicine osim problematike iz „obične“ patologije, mora znati i koplje iznad! Dakle, ovde nije sporno angažovanje Stankovića kao patologa sudske medicine. Da li je on bio odličan student ili ne, to nema veze sa životom. Ko zna o čemu pričam, on zna i da ocena nije merilo znanja! Zna da je ogromna razlika između 5 i 6, ali je jako mala razlika između 6 i 10. Isto tako, valjda ste iskusili da je znanje doneseno sa fakulteta samo inicijalno, i da se ono pravo stiče radom i sposobnošću. Kao što je i diploma (ne mislim na kupljenu!) samo ulaznica u tim, a da li ćete sedeti na klupi za rezervne igrače ili igrati u prvoj postavci, već zavisi od zalaganja, znanja i sposobnosti. Naravno da parafinska rukavica nije dokaz da li je neko pucao, ali jeste eliminacioni faktor da neko nije pucao!

 2. Babej

  Koliko se secam dr Stankovic je uradio na stotine obdukcija za vreme rata devedesetih. Verovatno ih je uradio jer je patolog.Mozda ste vi i u pravu ali bi bilo moralno i junacki da to sto tvrdite kazete pod punim imenom i prezimenom a ne ovako kukavicki anonimno! Jos postenije bi bilo da ovo sve kazete u lice dr Stankovicu! Lako je pisati anonimne komentare. Da li bi ga zvali da obavi sve te pa i ovu obdukciju da nije patolog?

 3. Zoran

  Zoran Stanković nije patolog. On je specijalista sudske medicine sa prosekom manjim od osam. To što je u Hagu bio sudski veštak je proizvod jednog vremena u kome nesposobni postaju generali i načelnici VMA. To je čovek koji je u Račku uradio „parafinsku rukavicu“ kod mrtvih Šiptara i to mu je bio dokaz da su pucali. Parafinska rukavica je orijentacioni test i u svetu se tada najmanje 15 godina radila HPLC (high pressure liquid chromatography). Da li je on to slučajno uradio? Ne verujem! Pre bih rekao da su mu strani faktori sugerisali kako da nemušto napada taj slučaj. Kao nagradu je dobio i portfelj vojnog ministra! „za najboljeg mladog lekara u sastavu sanitetske službe Niške armijske oblasti i Prištinskog korpusa“ je proglašen jer mu je tast tada bio general! Gde se najbolji mladi lekar postaje u Peći, Jadna je zemlja u kojoj loši studenti (izgubio je i godinu) to postaju. ……

  1. Drda

   Zavist kolege je gadna boljka…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike