U trendu

Najlepša fudbalerka sveta osuđena na 15 godina zatvora

Iz Kine stiže vest o jednom od najvećih skandala u svetu sporta i šoubiznisa ove godine. 23-godišnja kolumbijska fudbalerka i manekenka, Džulijana Lopez, osuđena je u Kini na 15 godina zatvora i novčanu kaznu od 20.000 juana (2.700 eura) zbog dilovanja kokaina.

Pobednica kolumbijskog takmičenja za Miss, poznata TV-voditeljka i profesionalna fudbalerka šokirala je svoje fanove još pre godinu dana, kada je na aerodromu u kineskom gradu Guanžou zajedno sa svojim dečkom ‘pala’ sa kokainom skrivenom u laptopu. Kineski mediji navode kako je u plastičnoj vrećici skrivenoj u laptopu imala 610 grama belog praha za koji se pokazalo da je kokain.

Godinu dana kasnije osuđena je na 15 godina zatvora, što se u Kini s obzirom na ovakvu vrstu kaznenog dela smatra blažom kaznom, zapravo najmanjom mogućom. Kada je uhapšena, kineski mediji su pisali kako joj preti i smrtna kazna, ‘ali je zbog priznanja krivice i uzornog ponašanja izbegla najgore’.

Po kineskom kaznenom zakonu, dileri droge mogu da budu osuđeni najmanje na 15 godina zatvora, doživotni zatvor ili smrtnu kaznu.

Džulijana je i pre životnog pada bila jednako poznata po skandalima kao i po fudbalskom umeću. Nakon što je postala Miss u Kolumbiji, trebala je da ide na takmičenje za najlepšu devojku na svetu, dobila je i svoj TV šou, ali je umesto toga završila u pritvoru i na kraju dobila dugogodišnju kaznu, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.