najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nakon 15 godina rešen slučaj brutalno ubijene devojčice

Jedna od najvećih krimi drama u nemačkoj istoriji rešena je nakon što je DNK neo-nacističkog masovnog ubice Uvea Benharta pronađeno na ostacima nestale devojčice Pegi Knobloh.

Benhart i njegov prijatelj Uve Mundlos počinili su samoubistvo 2011. nakon neuspele pljačke banke sa kojom su hteli da finansiraju svoju neonacističku organizaciju Nacionalsocijalističko podzemlje (NSU) koja je između 2000. i 2007. ubila devet migranata i jednu policajku.

‘Nacistička mlada’ Beata Čepe (41) kazala je sudijama da želi da svedoči o brutalnoj smrti devetogodišnjakinje koju je, smatra se, ubio jedan od njenih ljubavnika.

Čepe, koja je jedina živa iz NSU ćelije, trenutno je na suđenju zbog svoje uloge u ubistvima. I Benhart i Mundlos bili su njeni ljubavnici, a na njihovim računarima nakon njenog hapšenja pronađena je pornografija i nacistička propaganda. Sada te računare ponovo pregledavaju kako bi otkrili još tragova koji se tiču smrti malene Pegi.

Brojne igračke, uključujući i medvedića, pronađene su u skrovištu olupine njihovog karavana kojeg je Čepe zapalila nakon što su se njene kolege ubile. U njihovom skrovištu policija je pronašla i igru koju su sami izmislili, a sličnu Monopolu, u kojoj je pobednik onaj koji prikupi najveći broj Jevreja u plinskoj komori.

Pegi Knobloh – često nazivana nemačkom Medi MeKen – imala je samo devet godina kada je nestala 2001.

Nakon što se Pegi nije vratila iz škole, osim u Nemačkoj nedeljama su je tražili i u Turskoj i Češkoj, ali je nisu pronašli. Uprkos tome, mentalno zaostao muškarac iz područja gde je Knobloh nestala, priznao je 2002. godine da je ubio devojčicu samo da bi prikrio činjenicu da je seksualno zlostavljao. Muškarac je kasnije povukao svoje priznanje, ali osuđen je na život u zatvoru pa je poslat u psihijatrijsku bolnicu na služenje kazne. Muškarcu je 2014. godine zatvorska kazna poništena pa je pušten.

Ranije ove godine, skupljači pečuraka pronašli su njeno telo samo 15 kilometara od kuće, a 150 kilometara od mesta gde su se Benhart i Mundlos ubili 2011.

Čepe, čije suđenje traje od 2013. i još mu se ne nazire kraj, kazala je svom advokatu da želi da odgovori na pitanja oko Pegi. Njene reči biće saslušane 5. decembra, prenose mediji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike