U trendu

Naslovne strane za 28. jun 2017.

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od srede najviše pišu o sednici Skupštine Srbije o izboru Vlade Srbije koja će sa Anom Brnabić na čelu imati 22 člana, kao i o štrajku radnika u kragujevačkom „Fijatu“.

ALO  –  „Slobu isti piloti vozili na Gazimestan i u Sheveningen“, za list govori bivši upravnik Okružnog zatvora Dragiša Blanuša o bivšem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću. „Terzić i Čović u klinču zbog 1,2 miliona evra“, o tome da je na pomolu „veliki obračun u Crvenoj Zvezdi“.

BLIC  –  Pod naslovom „Udomio još 30 svojih ljudi u državnu službu“ list piše o zapošljavanju u Kancelariji za saradnju s Rusijom i Kinom, koju vodi predsednik Srbije Tomislav Nikolić. „Digitalizacija i obrazovanje su prioritet“, o ekspozeu mandatarke Ane Brnabić.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Ostaje moto: red u državi, zdrav razum u upravi“, o ekspozeu mandatarke za sastav Vlade Srbije Ane Brnabić. List piše i o „Izmenama u ministarskom timu“. „Neka Hrvatska kupuje avione, mi smo sigurni“, list prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa sajma naoružanja i vojne opreme u Beogradu.

DANAS  –  „Fijat ignoriše zaposlene, inspekcija preti kaznama“, o štrajku 2.000 radnika u kragujevačkoj fabrici automobila. „Mitrović vodi hajku protiv svih koji se zamere režimu“, citira list poslanika Demokratske stranke Radoslava Milojčića o javnoj polemici s vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem.

INFORMER  –  „Rodić iz RTV oteo 3.000.000 evra“, o tome da je direktor Adrija media grupe i lista „Kurir“ Aleksandar Rodić „od Razvojne banke Vojvodine 2008. godine uzeo kredite od tri miliona evra“. „Šabiću smeta srpska zastava“, list piše da povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću „smeta podizanje velikog državnog jarbola na Ušću“. 

KURIR  – „Ministar odbrane pobegao od vojske“, o tome da je dosadašnji ministar za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja a budući ministar obrane Aleksandar Vulin „oslobodjen služenja vojnog roka“. Pod naslovom „Svoju veliča, a pljuvao po Tadićevoj inauguraciji“, o tome da je sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao nekadašnji radikal „prozivao Tadića o njegovoj inauguraciji“.

POLITIKA  –  „Ana Brnabić pred poslanicima“, o novom sastavu Vlade Srbije koja će pored premijerke imati 21 članova. „Holandija odgovorna za smrt oko tri stotine Srebreničana“, o presudi holandskog apelacionog suda da je holandska vlada delimično odgovorna za smrt oko 300 bošnjačkih muškaraca koje su ubile snage bosanskih Srba 1995. godine u Srebrenici. List piše i o štrajku radnika kragujevačke fabrike automobila.

SRPSKI TELEGRAF  –  „NATO – Srbi dajte nam bazu kao Rusima“ o tome da je Severnoatlanska alijanska dala ultimatum Srbiji. „Spreman sam na medijski linč“, novi ministar odbrane Aleksandar Vulin govori za list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.