U trendu

Nastavlja se drama u Kragujevcu: Policija je zabarikadiranim mladićima dostavila hranu

U kragujevačkom naselju „Bubanj“ u blizini centra grada, trojica muškaraca zabarikadirala su se u jednoj zgradi u ulici Svetozara Markovića, saznaje N1. Na licu mesta raspoređen je veliki broj pripadnika policije.

Trojica mladića, od kojih je za jednim raspisana poternica zbog sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju 2014. godine, zatvorili su se u podrumu zgrade u Ulici Svetozara Markovića u Kragujevcu, a kod sebe imaju bombe i automatsku pušku, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tridesetšestogodišnji mladić, za kojim je raspisana poternica, danas je obavestio Policijsku upravu u Kragujevcu da želi da se preda, ali se potom predomislio i sa jednim osamnaestogodišnjakom i još jednim maloletnim mladićem, koji su se, po svemu sudeći, solidarisali sa njim, zatvorio se u podrumu zgrade i ne želi da se preda.

Pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu i kraljevačkog odreda Žandarmerije nalaze se na licu mesta i pregovaraju sa mladićima kako bi se bezbedno predali, navodi se u saopštenju.

Portparol policijske uprave u Kragujevcu Slobodan Lazarević prethodno je rekao da su tri muškaraca obavestila policiju da se nalaze u podrumu zgrade u naselju Bubanj i da imaju oružje, ali nisu izneli nikakve zahteve, niti pretnje,

On je agenciji Beta rekao da je jedan od trojice muškaraca pozvao policiju, rekao da imaju oružje. Jedan od naoružanih muškaraca je stanar zgrade u kojoj se nalaze.

Zgradu u kojoj su naoružani muškarci obezbeđuju jake snage policije i žandarmerije. Policija je blokirala prilaze i okolnim zgradama.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je stupila u kontakt sa mladićima koji su od 13 sati zabarikadirani u podrumu. Stanari su evakuisani, a ispred i oko zgrade je raspoređeno oko 30 policajaca.

Po svemu sudeći talačke krize nema, jer mladići nemaju zahteve, javio je prethodno reporter N1. Policija je mladićima zabarikadiranim u zgradi oko 19 sati dostavila hranu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.