U trendu

Nastavljeno sudjenje za odavanje službene tajne

Sudjenje bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću i trojici optuženih za odavanje poverljivih podataka nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Branilac Branka Lazarevića, advokat Veran Zečar kazao je da će odbrana pokazati da Lazarević nije pripadnik kriminalne grupe i da nije odavao službene podatke.

On je kazao da je optužba nelogična.

Zečar je dodao da nijedan od predloženih tonskih zapisa ne može biti korišćen u dokaznom postupku, jer su neki zapisi nelegalno snimljeni.

„Ovi dokazi moraju biti izuzeti jer su nezakoniti u nastajanju i neblagovremeni za izvodjenje“, kazao je Zečar i dodao da se ti dokazi ne mogu koristiti protiv njegovog branjenika, jer se oni koriste kada je neko optužen za kriminalno udruživanje radi trgovine drogom, što se Lazareviću ne stavlja na teret.

Lazarević je optužen da je 2008. i 2009. godine, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe narko dilera Darka Šarića, u više navrata odavao „naročito poverljive podatke o sprovodjenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu“.

Pored Lazarevića, šefa kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, optuženi su i nekadašnji rukovodilac u MUP-u Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu.

Sudjenje je počelo 5. novembra iz šestog pokušaja.

Pošto je položio jemstvo, sud je Lazareviću vratio pasoš i on se vratio na posao otpravnika poslova ambasade Srbije u Grčkoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.