najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nastavljeno sudjenje za ubistvo Ćuruvije

Sudjenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem bivšeg pomoćnika načelnika resora Državne bezbednosti (DB) Zorana Mijatovića.

Mijatović je rekao da su Ćuruviju dan pre ubistva pratili pripadnici DB-a, a da je na dan ubistva pratnja prekinuta.

On je rekao da su uzete izjave od svih koji su učestvovali u praćenju i da su to bili uglavnom mladi ljudi.

„Praćenje Ćuruvije bio im je radni nalog, a oni koji su ga pratili nisu očekivali da će se sve završiti sa smrtnom posledicom“, rekao je Mijatović.

On je naveo i da je na dan ubistva Ćuruvije po izjavama operativaca DB-a sve išlo normalno do zgrade Radio Beograda kada je pešaku koji je pratio Ćuruviju i njegovu suprugu neko javio da prekine praćenje rečima: „Beži, ostavi“.

„Oni koji su bili u kolima uzeli su operativca koji je peške pratio Ćuruviju i otišli na Kalemegdan gde su pisali izveštaj“, rekao je Mijatović.

On je dodao da su ti operativci tek naknadno čuli da je Ćuruvija ubijen u haustoru zgrade gde je živeo.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. ispred zgrade u kojoj je stanovao, a za njegovo ubistvo Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, ondašnjeg načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića.

Kao izvršilac ubistva optužen je bivši pripadnik rezervnog sastava RDB Milan Kurak, koji je u bekstvu.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, a saučesnik mu je bio Romić, koji je kao i Radonjić uhapšen u januaru 2014.

Sudsko veće odbilo je zahtev odbrane da se Radonjić i Romić puste iz pritvora, a nastavak sudjenja zakazan je za 23. septemba

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike