U trendu

Nedić: Suzavac aktivirao učenik prve godine

U Drugoj ekonomskoj školi na Voždovcu, gde je jutros aktiviran suzavac, policija je izvršila uviđaj, a prema rečima direktora škole Dejana Nedića suzavac je aktivirao učenik prve godine.

„Za vreme malog odmora, između 8.30 i 8.35, učenik prve godine aktivirao je suzavac. Odmah smo reagovali i izveli đake u dvorište, pozvali policiju, tužilaštvo, obavestili Ministarstvo prosvete, hitnu pomoć i gradski sekretarijat“, rekao je Nedić Tanjugu i dodao da je hitna pomoć ustanovila da nema povređenih.

Prema njegovim rečima, učenik je priznao grešku, ali direktor nije želeo da kaže o okome se radi, budući da je u pitanju maloletno lice.

Nedić je istakao da je policija izvršila uviđaj i da će se obaviti razgovor sa roditeljima učenika koji je aktivirao suzavac.

„Učenik je priznao da je aktivirao suzavac, ali motiv ćemo tek ustanoviti, jer ne smemo da ispitujemo maloletna lica bez prisustva roditelja“, rekao je Nedić.

Istakao je da je to prvi put da se tako nešto desilo u školi i da će sankcije svakako uslediti.

„Kada se desi neki prekršaj ovog tipa, roditelji obično ispišu dete, jer je jasno da je priznalo krivicu i nema tu nikakve priče, jer je ugrožena bezbednost 1.000 dece, što više nikada ne sme da se desi“, rekao je Nedić.

Predavanja su nakon izvršenog uviđaja u Drugoj ekonomskoj školi nastavljena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.