U trendu

Nema povređenih državljana Srbije u Istanbulu

Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je danas agenciji Beta da, prema informacijama kojima raspolaže, u sinoćnom napadu na diskoteku nema povedjenih niti stradalih državljana Srbije.

On je rekao medju 39 ubijenih ljudi 16 stranaca i to iz Indije, Iraka, Sirije, Tunisa i Belgije, kao i da je od 69 povredjenih u napadu, njih petoro u teškom stanju.

„Prema zvaničnim podacima guvernera Istanbula medju povrdjenima nema naših državljana… Prema informacijama iz kruga naših gradjana koji žive i rade, ovde u Istanbulu, koji su se potencijalno mogli naći na licu mesta nema informacija da medju žrtvama ima naših državljana“, rekao je Marković agenciji Beta.

Konzul je dodao da se napad dogodio u elitnom klubu u koji nije moguće ući bez prethodne rezervacije i u kome su cene veoma visoke, tako da je to „faktor koji bi isključio slučajnog turistu koji bi prolazio i ušao u taj lokal“.

„Nije bilo nijednog poziva bilo kog našeg državljanina koji bi se interesovao za nekog svog bližnjeg koji bi potencijalno mogao da se nadje na licu mesta“, rekao je Marković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar