U trendu

Nesreća na gradilištu: Radnik poginuo kada je pao sa stuba dalekovoda

Radnik N.S. (24) iz Koceljeve poginuo je prilikom izvođenja radova na stubu dalekovoda u selu Drainac u opštini Svrljig, kada je stub visok 30 metara iznenada počeo da pada, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U trenutku nesreće radnik je, vezan zaštitnim opasačem, radio na skidanju izolatora na vrhu stuba dalekovoda visokog 30 metara, koji je bio ankerisan i sa koga su već bili skinuti provodnici, a stope i sajle zatege oslobođene.

U jednom trenutku stub dalekovoda je iznenada počeo da pada i prilikom pada radnik N. S. je zadobio povredu od koje je preminuo na licu mesta.

Radove na tom stubu “Elektroistok izgradnja“ izvodi na osnovu ugovora sa naručiocem radova, JP “Elektromreža Srbije“ iz Beograda, istaknuto je u saopštenju.

Inspekcija rada za Nišavski okrug je odmah po saznanju za nesreću izašla na lice mesta i započela inspekcijski nadzor koji će biti nastavljen radi utvrđivanja činjeničnog stanja i preduzimanja zakonom propisanih mera.

Nastradali radnik bio je zaposlen na neodređeno vreme kao elektromonter u preduzeću ““Elektroistok izgradnja““ sa sedištem u Beogradu.

U saopštenju se navodi da je radnik smrtno stradao juče oko 16.30 sati prilikom izvođenja radova na stubu trafostanica Bor 2 – trafostanica Niš 2.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar