U trendu

Nesreća na kućnom pragu: lovac stradao od sopstvene puške

Srbislav Golubović, 53-godišnji lovac iz Kupuzišta kod Kladova, nastradao je od hica iz sopstvene puške, koji ga je u bizarnoj nesreći u subotu po podne pogodio direktno u glavu. Nesrećni čovek preminuo je na licu mesta u okolnostima koje su se odvijale potpuno neverovatno.

Golubović je, po priči meštana Kupuzišta, sa grupom lovaca u subotu rano ujutru krenuo u lov na divlje svinje. U povratku, oko 15 sati, zatekla ga je zaključana kapija, a kako nije imao ključ od kapije, rešio je da ogradu preskoči.

– Prosto je neverovatno da je on, koji je toliko vodio računa o bezbednosti u lovu, nije tom prilikom skinuo pušku sa ramena. U pokušaju da preskoči ogradu, puška je pala, a aktivirao ju je udarac o zemlju – u neverici su meštani ovog kladovskog sela.

Sačma je, tom prilikom, Golubovića pogodila direktno u glavu. Nažalost, čoveku nije bilo spasa, a smrt je bila trenutna, prenose beogradski mediji..

Meštani pričaju da je pucanj izazvao i nestanak električne energije u selu, jer je deo sačme pokidao privodnike za struju.

Iako se u prvi mah sumnjalo na samoubistvo, uviđaj je uskoro pokazao da je reč o nesrećnom slučaju.

– Srbislav je bio vrstan lovac, a član je našeg lovačkog udruženja više od tri decenije. Mnogo je doprineo razvoju društva i jedno vreme bio čak i potpredsedik. Uvek je mnogo polagao na edukaciju drugih o ponašanju u lovu, a naročito na bezbednost. Zatečeni smo ovim što se dogodilo – kaže Andrija Lazić iz lovačkog udruženja iz Brze Palanke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)