U trendu

Nestalo oružje iz vojnog skladišta u Beogradu

Iz jednog od skladišta naoružanja i municije u garnizonu Beograd nestalo je 70 poluautomatskih pištolja CZ-99 9 mm, pet automatskih pušaka M-70 AB2 7,62 mm i dva sanduka municije kalibra 7,62 mm i 9 mm, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, nedostatak naoružanja ustanovljen je prilikom redovne kontrole stanja materijalnih sredstava.

Tim povodom ministar odbrane i načelnik Generalštaba VS formirali su komisije nadležne za utvrđivanje uzroka „nastanka ovog vanrednog događaja“, a ministar je naredio i vanrednu kontrolu svih magacina ličnog naoružanja i opreme, napominje se u saopštenju.

U istražne radnje uključeni su Vojnobezbednosna agencija, Vojna policija i Tužilaštvo, navodi ministarstvo odbrane i dodaje da će o rezultatima istrage javnost biti blagovremeno obaveštena.

U saospstenju se ukazuje da su u cilju povećanja fizičko-tehničkog obezbeđenja vojnih skladišta u Planu opremanja za 2017. godinu predviđena znatna finansijska sredstva za nabavku opreme koja će omogućiti pojačan video nadzor takvih objekata.

Radi efikasnije kontrole, novi sistemi video-nadzora biće uvezani sa postojećim centralizovanim sistemom elektronskog nadzora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.