U trendu

Neuspela pljačka na Jarinju, pronađeno vozilo

Policija je pronašla vozilo za koje se sumnja da su osumnjičeni koristili prilikom pokušaja pljačke, izjavio je danas šef operativnog planiranja i procenjivanja KP-a za region Sever, Miodrag Lekić.

„Vozilo je napušteno i zapaljeno, u selu Baziće, u opštini Leposavić. Potraga za samim napadacima se nastavlja,“ potvrdio je on za KoS Sev.

Integrisani prelaz Jarinje, u blizini Leposavića, otvoren je za saobraćaj nakon što je pokušana pljačka vozila firme Henderson, koje je prevozilo novac, a počinioci su otvorili paljbu na pripadnike policije, prenosi portal KoS Sev, navodeći da u pucnjavi nije bilo povređenih.

„Završen je uviđaj. Saobraćaj na prelazu Jarinje je normalizovan i pušten u oba pravca. I dalje se primenjuje operativni plan „čelični prsten“ u okviru kojeg nastavljamo sa određenom kontrolom vozila, lica i blokadom putnih pravaca, u cilju potrage za osumnjičenima, a u delovima magistralnih puteva na Kosovu gde mi procenimo da su oni pobegli,“ rekao je Lekić.

On nije mogao da potvrdi informaciju agencije Kosovapreš da se u vozilu koje je prevozilo novac – nalazilo milion evra, navodeći da Kosovska policija trenutno nema potvrdu koliko je novca bilo, te i da je to deo istrage.

Pokušaj pljačke dogodio se na svega dvadesetak metara od samog punkta, u trenutku primopredaje novca koji je iz pravca centralne Srbije trebalo da bude prebačen na Kosovo, preneo je KoS Sev.

Pretpostavlja se da su u minivenu Krajsler bile dve osobe koje su pod pretnjom oružjem pokušale da uzmu novac.

Tom prilikom, jednom pripadniku firme Henderson oduzet je pištolj koji su napadači prilikom bega najverovatnije odneli sa sobom.

Oštećenja na vozilu firme Henderson nema, a policija je, takođe, uzvratila sa najmanje dva metka, a osumnjičeni su vozilom pobegli u pravcu Kosova i za njima se intenzivno traga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.