U trendu

Neverovatno: Lopovi ukrali čitavo stado ovaca za jednu noć!

Familiji Stanković na salašu pored Đurđeva lopovi su ukrali gotovo čitavo stado ovaca, čak sedamdeset komada. Dušan im nije zamerao što svake godine ukradu po jednu, dve krave ili ovce, ali da mu otmu čitavo stado to nije mogao da zamisli, prenose beogradski mediji.

Kako su im lopovi već krali stoku, na salašu je poslednjih dana s njima dežurao jedan od njihove trojice sinova – Petar koji živi u Đurđevu. No, lopovi su iskoristili trenutak kada Petar jedne večeri nije bio na salašu. Prvo su pustili ovce iz tora, a posle ih hvatali i ubacivali u kombi. Stankovići su pretrpeli milionsku štetu jer se cena jedne ovce na tržištu kreže od 12.000 do čak 36.000 dinara.

– Koja je to pakost da ti skoro čitavo stado ukradu. Ostala mi je jedna četvrtina stada i šta ću sada. Ovde sam došao pre desetak godina sa bakom iz Bosne kod svojih sinova. Šišao sam ovce, počeo sam od jedne, od toga živeo i napravio čitavo stado koje više nemam. U Bosni smo stoku čuvali od medveda i vuka, a ovde od kriminalaca – kaže potreseni Dušan Stanković.

Kako dodaje, ukrali su im i 15 junaca, ali njih nisu uspeli da smeste u vozila, našli su ih vezanih glava za noge, pored glavnog puta. Jedino im krave nisu dirali jer su tada bile u štali.

Dušan svaki dan, bilo da je kiša ili sneg, živi na ovom salašu i dežura noću čuvajući svoje blago. Kad se umori, odmeni ga žena Petra. Ali stari su, kaže, a lopovi to dobro znaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.