U trendu

Niš: Čovek i dete pokošeni na kolovozu, muškarca ujela zmija

Dva pešaka povredjena su u dve saobraćajne nesreće, jedna osoba je hospitalizovana zbog ujeda zmije, a tri osobe su zatražile pomoć lekara zbog ujeda pasa u protekla 24 sata u Nišu, rečeno je agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

Prema rečima lekara, najteže je prošao stariji muškarac kojeg je jutros oko 6.30 vozilo „pokosilo“ kod podvožnjaka u Borskoj ulici.

„Čovek je zadobio teže povrede glave i nogu i prebačen je u Urgentni centar radi dalje dijagnostike i lečenja“, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Ekipa Hitne pomoći juče oko 18 časova pružila je pomoć devojčici (12) koju je vozilo oborilo u samom centru grada, u Ulici Nikole Pašića.

„Devojčica je srećom zadobila lakše povrede, ali je prebačena u Klinički centar na dalje lečenje“, dodaju u Hitnoj pomoći.

Medicinska ekipa ove zdravstvene ustanove juče ujutru intervenisala je i u Gornjem Matejevcu kraj Niša pošto je muškarca (46) ujela zmija.

On je, prema rečima lekara, prebačen na lečenje na Kliniku za infektivne bolesti.

Od početka godine na Klinici za infektivne bolesti zbog ujeda zmije zbrinute su četiri osobe sa područja Niša.

Tokom noći u Beogradu dogodile su se tri saobraćajne nesreće u kojima su povredjene tri osobe a medju njima i maloletni motociklista, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Ekipe Hitne pomoći intervenisale su 121 put, od toga na javnom mestu 22 puta, rekla je Macura agenciji Beta.

Prema njenim rečima, dečak (16) koji je vozio motor, teško je povredjen oko 23.30 na Višnjičkom putu, zbog čega je prevezen na Vojnomedicinsku akademiju.

Na VMA je zbrinut i muškarac (33), lakše povredjen oko 23 sata na autoputu kod naselja Grmovac, dodala je Macura.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.