najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Niško naselje dva i po meseca bez struje

Stanovnici stotinak domaćinstava u neformalnom naselju “Crvena zvezda” u Nišu već dva i po meseca žive u mraku zbog duga za struju, a njihovi predstavnici ističu da uprkos tome što im preti humanitarna katastrofa nema izgleda da će uskoro dobiti električnu energiju.

Stanovnik “Crvene zvede” Sulejman Sulejmanović kaže da je čitavo naselje isključeno sa mreže još 22. avgusta i to zbog duga od 30 miliona dinara, ali ponuda koju su sada dobili od Elektro-privrede Srbije za ponovno priključenje apsolutno im je neprihvatljiva.

Prema njegovim rečima, EPS im je kao uslov priključenje na mrežu zatražio izmirenje 30 odsto duga, odnosno uplatu od 10 miliona dinara.

“Odakle nama toliko para? Porodice se, uglavnom, izdržavaju od sakupljanja sekundarnih sirovina i socijalne pomoći”, rekao je Sulejmanović.

On je istakao da su stanovnici tog naselja pre isključenja sa mreže svakog meseca plaćali za utrošenu struju ukupno po 100.000 dinara.

“Problem je nastao jer je celo naselje priključeno samo na dva strujomera i potrošnja je stalno obračunavana po najvišoj ceni. Tražimo da svako domaćinstvo dobije strujomer, ali nam ne daju”, naglasio je Sulejmanović.

Prema Sulejmanovićevim rečima, stanovnici naselja “Crvena zvezda” su u protekla dva meseca zakucali na mnoga vrata, ali pomoći niotkud.

“Ministar Aleksandar Antić je obećao kad je bio u Nišu da će nam rešiti problem u narednih nekoliko dana. Prošle su od tada dve nedelje, a mi struju i dalje nemamo”, istakao je Sulejmanović.

On je kazao da oko 600 stanovnika Crvene zvede sve teže podnosi život u mraku.

“Medju decom su se već pojavile vaške, jer nema uslova da se kupaju i peru. Izbiće neka epidemija sigurno ukoliko hitno ne dobijemo struju”, rekao je Sulejmanović.

Zbog isključenja sa elektro mreže žitelji naselja “Crvena zvezda” već su protestovali ispred kabineta gradonačelnika i na jedan dan blokirali su raskrnicu u delu grada u kojem žive.

Najavljuju i nove blokade i proteste ukoliko njihov problem hitno ne bude rešen.

Iz Elektrodistribucije u Nišu za sada nema odgovora da li će i kada naselje “Crvena zvezda” dobiti električnu energiju.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike